12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPMFC: az MTK-val kezdünk

PMFC: az MTK-val kezdünk

A szakmai stáb és a játékosok egyet akarnak: megismételni a tavalyi remekül sikerült szezont. Szombaton indul a Pécs számára a magyar bajnokság. Az MTK-t fogadja a csapat.

A PMFC-MATIAS szezonbeli első sajtótájékoztatóján a vezetőedző, Véber György beszélt a szombati meccsről.

Véber György - Fotó: pmfc.hu
Véber GyörgyFotó: pmfc.hu

– Mindig nagyon fontos a bajnoki rajt, ez esetemben hatványozottan igaz, ugyanis először vezethetem csatába a PMFC-MATIAS-t, ráadásul rögtön hazai pályán. Új szezon, új a vezetőedző és van néhány új játékos is, ezért csak a győzelem az elfogadható. Egy jó rajt megteremtheti a lehetőséget a további jó szereplésre. A felkészülés rövidsége miatt pedig érzelmileg is sokat adhat egy siker, ráadásul nem mellékesen három pontot is kapnánk érte. Az MTK elleni találkozót ezért mindenáron meg kell nyernünk – mondta a pécsiek mestere a pmfc-hu szerint.

Véber kitért a szombati meccs várható taktikájára is:

– A budapesti kék-fehérek gyors passzos középpályás játékát kell megakadályoznunk. Garami Józsefék többnyire erre építkeznek, ez a legnagyobb erősségüket. Amennyiben ezt kiiktatjuk, akkor akár a saját fegyverüket is ellenük fordíthatjuk. Az ugyanis a tapasztalatom velük kapcsolatban, hogy a védekezés nem igazán az ő asztaluk. Ha valaki dinamikusan és kombinatívan futballozik, akkor azon a csapaton nehezen tudnak fogást találni. A kulcs a középpályás védekezésünk lesz: párharcokra és test-test elleni játékra kell kényszerítenünk az MTK középpályás sorát – vázolta a várható forgatókönyvet Véber György.

– Nagyon jó szezont futottunk tavaly, idén azonban szeretnénk túlszárnyalni önmagunkat. Úgy látom, az öltözőben mindenki éhes a sikerre, így a csapategység idén is nagy erősségünk lehet. A vágyak útjának első állomása az MTK elleni szezonnyitó mérkőzés lesz. Ismerjük a játékukat, és konkrétan a keretüket is. Személy szerint is jól tudom, ki mire képes. Az lesz a legfőbb célunk, hogy szombaton itthon tartsuk a három pontot – fogalmazott már Szatmári Lóránd, a pécsiek egyik legjobb játékosa.

Várható kezdő az MTK ellen: Gőcze – Nagy, Balogh, Romic, Mohl – Márkvárt, Horváth – Kővári, Szatmári, Heffler – Pölöskey.

A szombaton 18:30-kor kezdődő PMFC-MATIAS – MTK Budapest bajnoki labdarúgó mérkőzést egyik televíziós csatorna sem közvetíti. A meccsre a legolcsóbb teljes árú jegy elővételben 1200, a helyszínen 1400 forintba kerül. Az elmúlt szezonhoz képest olcsóbbak lettek a jegyek és a bérletek. Részletek: ITT!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő