PMFC: Berlinben jártak, szerződéseket bontottak

Bár az őszi idény már november 20-án véget ért, további húsznapos edzés után csak ezen a héten kaptak ténylegesen téli pihenőt a PMFC labdarúgói. Közben ifj. Dárdai Pál jóvoltából a teljes edzői kar és tucatnyi ifjú labdarúgó Berlinben a Hertha szakmai munkájával ismerkedett, idehaza pedig két NB II-es játékossal szerződést bontottak.

Miközben Kiss László vezetőedző idényzáró értékelésében még néhány új igazolás szükségességéről beszélt a „biztos” feljutás érdekében, Matyi Dezső klubtulajdonos egy sajtónyilatkozatában egyértelművé tette, hogy így is magasan a Nyugati csoport legerősebbjének tartja játékoskeretét. Sőt, ezek szerint „túl” jónak is – a napokban ugyanis nemhogy új kontraktust kötöttek volna bárkivel, de két régit felbontottak: az ősszel leginkább csak epizódszerephez jutó Bozsik Józseftől és Horváth Andrástól közös megegyezéssel elváltak a piros-feketék útjai.

Amíg itthon az „adminisztráció” zajlott, a csapat edzői 14 játékos kíséretében éppen a szakmai munka igazi rejtelmeibe igyekeztek bepillantani – méghozzá egy háromnapos látogatás keretében, amelyet a Hertha BSC-nél, az egyik legnevesebb német utánpótlás-akadémia központjában tölthettek el.

Az edzők elsősorban megfigyelői szerepben, ám a labdarúgók bekapcsolódtak az ottani korosztályos edzésekbe, és jó hírként könyvelhetjük el, hogy egyáltalán nem lógtak ki a sorból. Nem meglepő, hogy mindannyian úgy nyilatkoztak: rengeteget tanultak, amit igyekeznek majd átültetni a helyi gyakorlatba is – miközben arról is megállapodás született a németekkel, hogy a jövőben is bármikor visszavárják a PMFC képviselőit.

A téli szünet egyébként kerek egy hónapig tart, a PMFC nem sokkal az ünnepek után, január 10-én kezdi újra a munkát.

Szűcs Zsolt írása.

Hirdetés