Újabb győzelmet aratott a PMFC az NB I-ben

Az újonc Pécs 2-1-re nyert a Vasas otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján. Mészáros Ferenc csapat ezzel százszázalékos maradt, míg a Vasas továbbra is pont nélküli.

 

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Vasas-Híd – Pécsi MFC 1-2 (0-0)
Illovszky Stadion, 2500 néző
v.: Radványi
Vasas: Ilizi – Kulcsár D., Boukar, Gáspár (Radványi, 68.), Katona M. – Bárányos, Bakos, Kovács G., Jokic – Simic, Homma (Beliczky, 75.)
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Pintér A., Scepanovic, Nagy O., Andorka (Causic, a félidőben) – Bajzát (Frölich, 67.), Horváth Zs. (Tóth Z., 93.)
gól: Gáspár (51.), illetve Horváth Zs. (49.), Nagy O. (70.)
sárga lap: Kovács G. (13.), Kulcsár D. (75.), illetve Nagy O. (75.)

Az első félidőben a Vasasnak három nagy lehetősége is volt, ám a pécsiek fiatal kapusa, Dibusz Dénes fantasztikus formában védett, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után váratlanul vezetést szerzett a Pécs, Lantos hosszú indítására Horváth Zsolt és egy védő együtt rajtolt, az első élvonalbeli mérkőzést játszó szlovák kapus, Ilizi teljesen feleslegesen kifutott a 16-oson kívülre, így a pécsi támadónak könnyű dolga volt, csak az üres kapuba kellett emelnie (0-1).

 

Korábban írtuk:

Horváth Zsolt góljával múlt szombaton győzelemmel mutatkozott be a PMFC az NB I-ben a Haladás ellen, de nincs megállás, jön a következő megmérettetés szombaton a Vasas otthonában – rögtön egy újabb igazolással hangolva.

A Stadion utcába kilátogató mintegy háromezer szurkoló nagy része elégedett volt a csapattal az első forduló után, örültek a győzelemnek, ugyanakkor voltak elégedetlenkedők is, akik szerint a Pécs által mutatott védekező játék kevés lesz a nagyobb csapatok ellen.

Mészáros Ferenc vezetőedzőnek nem volt egyszerű dolga az elmúlt egy hónapban: különböző klubokból érkezett játékosokat kellett a már egységes csapatába beépítenie. Az látszott a PMFC játékán, hogy a labdarúgóknak még össze kell csiszolódniuk, ugyanakkor nem könnyíti meg az összeszokást az sem, hogy a héten újabb labdarúgók érkeztek a Stadion utcába.

A PMFC-nél próbajátékon vesz részt Kristijan Krstovic. A huszonhárom éves montenegrói középpályás hazája U21-es válogatottjában is szerepelt már. Kiegészült a nyíregyházi „játékoscsomag” is. Hrabina Alex Gergő kapus, Tudja Dávid pedig akár középpályás, akár csatár poszton is bevethető. A két fiatal mellett az Újpestet is megjárt Demjén Gáborral is megegyezett a klub, két évre írt alá. Ugyan a középpályás még sérült, de pár hét múlva már számíthat rá Mészáros Ferenc. Szintén megsérült a Haladás ellen a csapatkapitány, Regedei Csaba is, szerencsére nem súlyosan, ám azt még nem tudni, hogy játszhat-e szombaton.

A PMFC legközelebb a Vasas-Híd ellen lép pályára az Illovszky Rudolf Stadionban, a szombaton fél hatkor kezdődő mérkőzést a Sport 1 tv élőben közvetíti.

Tasi Tímea írása/MTI/origo.hu

Hirdetés