PMFC: mindenki egyet akar

A szezon vége felé közeledve ismét eluralkodtak a félelmek a pécsi fociklub sportbarátai, egykori játékosai között. A nagy öregek – Katzirc, Rapp, Dárdai, Toma, Réfi – nyílt levélben fejezték ki aggodalmukat. Feleki Attila, a klub ügyvezetője interjúban vázolta fel a jövőt.

A PMSC és a PMFC volt játékosai nyílt levélben fordultak Matyi Dezső tulajdonoshoz szerdán. Mint írták, kíváncsiak rá, hogy mi lesz a csapattal.

„Az utóbbi időben a csapat eredményes szereplésén túl csak arról olvasni, hallani, hogy nagyon rossz az öltözői hangulat, s sokan a távozás gondolatával foglalkoznak” – írták, hozzátéve: ma végre egy tényleg szerethető, saját nevelésű játékosok beépítésével kialakított csapata van a PMFC-nek, ahol remek szakmai munka folyik.

Az Újpest elleni meccs választ adhat a kérdésre, hányadán is állunk...

Ezért arra kérték Matyit, hogy ne hagyja teljesen szétesni ezt a csapatot. Szerintük ezzel együt a tulajdonos „elvesztette azt a képességét, hogy a továbbiakban is kontrollálni tudja a csapat irányítását”. Hozzátették: nem tanácsokat akarnak adni, viszont tájékoztatást kérnek.

Feleki: egyben marad a csapat
Feleki: egyben marad a csapat

Feleki Attila, a csapatot működtető cég ügyvezetője a klub hivatalos honlapján korábban részben érintette a jövőt. Azt nem tudni, hogy a csapatért aggódók ennek fényében fogalmazták-e meg levelüket, vagy ezután.

Ő kijelentette: Matyival egyeztetve döntött a klub arról, hogy nem ad el egyetlen játékost sem, akinek élő szerződése van, és a csapatot együtt tartják. Leszögezte: kaptak ajánlatokat több játékos kapcsán, de nem tárgyalnak ezekről.

Hozzátette: két-három játékost igazolnának is a nyáron, és a költségvetésük stabilitását meg fogják őrizni.

Hozzátette azt is: őszintén bízik benne, hogy tudnak előrelépni az utánpótlás területén a feltételrendszer javításában, terveznek további pályaépítéseket, világításokat és fontos lenne, hogy sikerüljön megfelelően stabil csapatot továbbépíteniük az NB I-ben is.

[box title=”A korábbi pécsi focisták nyílt levele” box_color=”#d42020″]

Tisztelt Matyi Úr!

A PMSC és a PMFC volt játékosaiként, ebben a talán nem szokványos nyílt levélben fordulunk Önhöz, mint a PMFC-Sport Kft. többségi tulajdonosához. Szeretnénk, ha megtisztelne bennünket azzal, s talán rajtunk keresztül valamennyi szurkolót is, hogy tájékoztatást ad arról, hogy szeretett csapatunk „életben” marad-e, s ennek köszönhetően a jövőben is büszkén vallhatjuk, hogy ennek, klubnak, sportszervezetnek aktív tagjai lehettünk, s a mai napig szurkolói lehetünk.

Mindenek előtt köszönetet mondunk korábbi erőfeszítéseiért, hiszen nagy valószínűséggel Ön nagy szerepet játszott abban, a mindenkori Önkormányzatokkal, s egyéb támogatókkal abban, hogy ma Pécsen első osztályú labdarúgás van.

A sajtóból ismerhetően azonban köztudomású, hogy nagy nehézségekkel küzd, s talán nem csak PMFC–Matias működtetésében.

Nyilvánvalóan sok olyan ok vezetett az ismert, vagy kevésbé ismert állapothoz, melyek nem tartoznak sem ránk, sem a szurkolókra. Az viszont ránk is tartozik, még ha csak informálisan is, hogy mi lesz a csapattal?

Az utóbbi időben a csapat eredményes szereplésén túl csak arról olvasni, hallani, hogy nagyon rossz az „öltözői hangulat”, s sokan a távozás gondolatával foglalkoznak.

Álláspontunk szerint a fentiekben hivatkozott nehézségek azonban nem adhatnak okot arra, hogy haragudjon azokra, akik becsületesen dolgozva, „mostoha körülmények” között is igen jónak mondható eredményeket érnek el.

Végre egy tényleg szerethető, saját nevelésű játékosok beépítésével kialakított csapatunk van, ahol remek szakmai munka folyik, ezért kérjük, hogy ne hagyja teljesen szétesni ezt a CSAPATOT.

Meglátásunk szerint Ön elvesztette azt a képességét, hogy a továbbiakban is kontrollálni tudja a csapat irányítását, még ha az csak állítólagosan „közvetett” is.

Kérjük, ne értse félre levelünket nem tanácsokat akarunk adni, hiszen nem vagyunk az ehhez szükséges információk birtokában. Bennünket az érzelmeink vezérelnek, de sport múltunkból fakadóan tudjuk, hogy ha játékosok bizonytalanságban vannak, akkor onnan menni akarnak, s menni is fognak.

Talán érvényes lett a PMFC-re is az a nagy igazság, hogy ha egy csapatban nincsenek eredmények, akkor nem a játékosokat kell elküldeni. Itt vannak eredmények, tehát az edzőt sem szabad elküldeni.

Az egyesület volt játékosai, akik a mostani szerethető csapat szurkolói, várják mielőbbi megtisztelő válaszát.

Sporttársi üdvözlettel: Bálint László, Rapp Imre, Hernádi Ferenc, Bencsik Vilmos, Mauer László, Iványi Tamás, Dárdai Lajos, Pál Gyula, Dárdai Pál, drKatzirz Béla, Englóner László, Kiss Sándor, Schulteisz Gyula, Dobány Lajos, Hosszú Zoltán, Toma Árpád, Kónya Mihály, Megyeri Károly, Lőrincz Sándor, Lovász Ferenc, Udvardi Zoltán, Réfi Gábor, Lutz Jakab.

Pécs, 2014. május 29.[/box]

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Korb Úr hasonlítsa össze a Pécsnek nyújtott állami és városi támogatásokat Mezőkövesd-Diósgyőr-Videoton -MTK-Felcsút stb. csapataival.Kiváncsi vagyok Ön mire jut.Én megdöbbentő adatokra ,természetesen negatív értelemben Pécs szempontjából.

  2. Le a kalappal a Matyi előtt hogy széllel szemben is fenntartotta a klubot.Egyedüli csapat a NBI-ben ahol gyalázatosan keveset áldoz az önkormányzat a csapatra.Ráadásul MTK stb. sok százmilliós tartozásait elengedte az állam mig Pécsét nem.Ezek után a tulajtól bármit számon kérni gyalázat.Mezőkövesd működésre 500 millert lobbizott ki nem beszélve a Vidihez odalökött milliárdos támogatásokról s a Felcsútnak juttatott állami pénzekről.Sajnos a mi pécsi vezetőink nem tudtak lobbizni semmit sem.

  3. Végre valaki, valakik, akik azzal kezdik, hogy megköszönik Matyi Dezsőnek azt, amit eddig tett a csapatért. Ebből, már lehet elindulni és tövább, előrébb lépni. A bunkó városi vezetők, miért nem ezzel kezdték?

  4. Érdekes, mert a nevek közül sok elhagyta anno a klubot. Tenni kéne a klubért, például pénzt gyüjteni stb. Én sem beleszólni akarok csak ugy látom a tevőleges segitség vinné előre a PMFC.t.

Comments are closed.