Pólós rájátszásrajt – Vári túl az ötszázon

A múlt héten, két Interliga-meccsel a háta mögött az OB I. alapszakaszzáróját játszotta Egerben a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapata, ahol Vári Attila 500. bajnokiját ünnepelhette. A rájátszást szombaton a Népligetben kezdi meg a Vasút.

hirdetés
Uránia Mozi

Az egri fellépés az alapszakasz végeredménye szempontjából már nem osztott-szorzott a pécsiek szemszögéből, akik ráadásul alig pár nappal korábban két rangos szerb gárdát fogadtak az Interligában (a Crvena zvezdától kikaptak, majd az ottani listavezető Partizant legyőzték). A különben is sokkal erősebb Egerrel így a fáradtság további hátrányával megküzdve nézhettek farkasszemet, ehhez képest a négygólos vereség nagyon is tisztes helytállásként minősíthető.

Az egri találkozó egyben ünneplésre is kínált alkalmat (információnk szerint erre ténylegesen a legközelebbi hazain kerítenek majd sort): a kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Vári Attila 500. OB I-es mérkőzésén ugorhatott medencébe. Ebből PVSK-színekben 46-szor, amelyeken összesen 39 gólt jegyez. Újabb kerek számot ígér ugyanakkor a statisztika a Fradi elleni rájátszásrajtra is, akkor ugyanis a legutóbb kisebb kézsérülést szenvedett Lukács Gergely 150. bajnokijához érkezik.

A Vasút végül teljesítette a kitűzött célt, azaz a 7. helyen végzett, így a most szombaton kezdődő rájátszásban az 5-8. helyezettekkel (Fradi, Szolnok, Debrecen) játszik körmérkőzést. (A felsőházban egyébként az Eger, a Szeged, a Vasas és a Honvéd küzd meg a bajnoki címért, a 9-13. helyért pedig a BVSC, az OSC, a Szentes, az Angyalföld és az Újpest mérkőzik.)

Az idén kissé fölpörgetett, szerda-szombati meccsekkel bő három hétbe zsúfolt rájátszásba az alapszakaszban megszerzett összes pontot magukkal viszik a csapatok (a gólkülönbség és az egymás elleni eredmény viszont már nem számít), az eredmény pedig akár egy pontot érő döntetlen is lehet. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény, majd a rájátszásban elért szerzett gólkülönbség dönt a sorrendről.

A kör végén az 5-6. helyért egy újabb, oda-visszavágós, kétmérkőzéses helyosztót játszanak, a többi helyezést a rájátszás addigi eredményei szerint állapítják meg.

A PVSK-Füszért sorsolása:
április 16.: FTC – PVSK
április 20.: PVSK – Szolnok
április 23.: PVSK – Debrecen
május 1.: PVSK – FTC
május 8.: Szolnok – PVSK
május 11.: Debrecen – PVSK

Szűcs Zsolt írása.