A PTE csapata a Dunai Regattán

Április 25-én sportos és zenei programokkal jön a harmadik Dunai Regatta, amelyen a PTE csapata is megméretteti magát 11 hazai felsőoktatási intézmény résztvevői között.

Tucatnyi hazai felsőoktatási intézmény, két amerikai top egyetem, több tízezer szurkoló, közel 20 extrém sportos és 10 zenei program. Április 25-én rajtol el az idei Dunai Regatta Budapesten a Műegyetem-rakpartnál.

Magyarország legnagyobb sportfesztiválját és kulturális rendezvényét az Antall József Tudásközpont hívta életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a fiatalok körében a sportos életmód fontosságát és felhívja a figyelmet a Duna sokszínű használatára.

Dunai Regatta - Sarkanyhajo (3)

A harmadik alkalommal megszervezett, nagyszabású, komoly közösségépítő jelleggel bíró esemény fővédnöke idén Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Immáron harmadik alkalommal szelik a vizet evezősök és sárkányhajósok a Duna legszebb fővárosi szakaszán, a Parlamenttől és a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig. Április 25-én rendezi meg ugyanis az Antall József Tudásközpont a harmadik Dunai Regattát, hazánk legnagyobb sportfesztiválját és kulturális rendezvényét, amelyen profikból álló evezősök és amatőr sárkányhajós csapatok küzdenek meg egymással és a tavalyi bajnokokkal, az evezős nyolcasban címvédő győri Széchenyi István Egyetemmel, valamint a sárkányhajó kategóriában legjobb Szegedi Tudományegyetemmel. A grandiózus esemény idejére még a vízi forgalmat is leállítják a Dunán.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés