PVSK-vereség a bajnoki rajton: esélye sem volt a Pécsnek a bajnok ellen

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata idegenben 22 pontos vereséget szenvedett a bajnokság első fordulójában a címvédő Falcotól, de kevésen múlt, hogy sokkal csúnyább legyen a vége.

Nyilván azzal mindenki tisztában volt, hogy a PVSK-Veolia, amely nyáron teljesen új csapatot épített, nem a győzelem reményében utazik el az új szezon első fordulójában a legutóbbi bajnok Faco KC Szombathelyhez. Azonban az első félidőt nézve bizony még a legelvakultabb pécsi drukkerek is komolyan elgondolkozhattak azon, hogy ne keressenek-e gyorsan egy kardot, hogy abba tudjanak dőlni… A két csapat közti nyilvánvaló külöbséggel együtt is rossz volt ugyanis nézni a PVSK „játékát”. Az idézőjel pedig nagyon is indokolt, ugyanis sok minden volt a pályán, de pécsi játék az speciel nem. Kismillió eladott labda, emberfogás nélküli emberfogás, ütemkésések, meg nem értések. Ennek fényében az maga volt a csoda, hogy „csak” 24 ponttal vezetett a Falco a nagyszünetben.

Ami pedig a továbbiakat illeti, a címvédő pontosan érezte, hogy mennyit kell kiadnia magából ahhoz, hogy nagyjából tartsa ezt az előnyt. Tartotta is. Az utolsó tíz percben azért kaphattunk legalább egy kicsi ízelítőt abból, mi is lehet a PVSK fegyvere ebben a szezonban. Pontosabban: ki?. Még pontosabban: kik? Nos, Haynes-Jones, és Bryson. A két amerikai ugyanis a záró felvonásban alaposan megszórta magát, ezzel tudta legalább valamelyest kicsipkézni a csúnya zakót Dragan Alekszics együttese.

Bár egy meccsből messzemenő következtetéseket nehéz lenne leszűrni, az máris látszik, hogy a PVSK-Veolia számára létfontosságú lesz ebben a bajnokságban, hogy mind a négy légiósa kiemelkedően teljesítsen majd. A nélkül sajnos nem lesz egyszerű ez az esztendő.

Falco KC Szombathel–PVSK-Veolia 99-77 (25-11, 24-14, 23-19, 27-33)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 1. forduló.
Falco KC Szombathely: VÁRADI 11/3, Somogyi 7/3, Benke 5, KELLER Á. 12/3, GOLOMÁN 20/6. Cs.: CLARK 11/6, Baracs 7, PERL 19, Kovács 4, Versztó, Takács 3/3, Sövegjártó. Vezetőedző: Milos Konakov.
PVSK-Veolia: Illés 5/3, Popadics, BRYSON 27/12, Ivosev 6/3, Brkics 12. Cs.: HAYNES-JONES 18/9, Goldring 2, Bíró O. 5/3, Doktor 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés