8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaRátgéber játékosa megbukott a doppingteszten

Rátgéber játékosa megbukott a doppingteszten

Modafinil nevű stimulánssal, vagyis enyhe serkentővel fennakadt egy doppingvizsgálaton a világ jelenlegi legjobb kosarasának tartott, olimpiai és világbajnok Diana Taurasi, a Rátgéber László által irányított török Fenerbahce játékosa.


A WNBA- és Euroliga-győztes ügyvédje, Howard Jacobs elmondása szerint egyelőre az A minta elemzése zárult pozitív eredménnyel, s kérik, hogy a B-t is vizsgálják meg. Erre valószínűleg január első hetében kerül sor. Taurasi játékjogát ideiglenesen felfüggesztette a török sportági szövetség, s a kosaras már ki is hagyott három mérkőzést.

„Maximálisan együttműködik az illetékesekkel, miközben komoly kétségek vannak a teszteredmény pontosságát illetően. Bízunk benne, hogy Diana az összes bizonyíték bemutatásával tisztázza magát” – fogalmazott Jacobs, hangoztatva, hogy Taurasi sportpályafutásának tíz éve alatt soha nem nyúlt semmilyen tiltott szerhez.

A Fenerbahce az Euroligában egy csoportban szerepel az MKB-Euroleasing Sopronnal. A két együttes december 15-i, magyarországi összecsapásán Taurasi nem lépett pályára.

„Bizonyára mindenki megérti, hogy miért nem mondhattam Sopronban többet, komolyra fordult az ügy, és nem rám tartozott, hogy a nyilvánosság elé tárjam – reagált az ügyre Rátgéber László az MTI megkeresésére. – December 10-én kaptuk meg a doppingvizsgálat eredményét, azóta sokat beszéltem Dianával, és biztos vagyok benne, hogy nem szedett be semmit. Rossz belegondolni, hogy esetleg nem jön vissza a Fenerhez, neki élete a kosárlabda. Nagyon remélem, hogy a B próba tisztázza majd.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő