7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportRégi sikerkovácsok a kispadon

Régi sikerkovácsok a kispadon

Komoly médiaérdeklődés mellett jelentős változásokat jelentettek be a PMFC vezetői kedden a Stadion utcai székházban tartott sajtótájékoztatón. Két neves edző, Kiss László és id. Dárdai Pál is visszatér, és feladatot vállal a pécsi klubnál.

A labdarúgó NB II nyugati csoportjának záró mérkőzésén, hazai pályán magabiztos, 5-1 arányú győzelmet aratott a PMFC, és játékosai olyan teljesítménnyel rukkoltak elő, amit már régóta elvárt tőlük a helyi publikum. A dolog szépséghibáját azonban az adta, hogy ez a találkozó már nem befolyásolta a korábban kialakult rangsort, vagyis idén sem sikerült elérni a feljutást jelentő elsőséget, mert a tabella harmadik helyén zárt a csapat.
A mérkőzés előtt már sokan rebesgették, és ezúttal is beigazolódott a mondás: „nem zörög a haraszt…”, azaz június közepétől új szakmai igazgató irányítja a labdarúgóknál folyó munkát – közölte Matyi Dezső, a klub tulajdonosa.
Kiss Lászlóval – aki a ’97-es évben már egyszer dirigálta az akkori NB I-ben szereplő helyi gárdát, és csak kevésen múlt a bennmaradás kiharcolása – hároméves, hosszú távú szerződést kötöttek.

A társaság első embere – saját bevallása szerint – mint szurkoló érzett csalódást a meccseken nyújtott produkciók láttán, ezért ajánlotta fel Várhidi Péter számára az elválás lehetőségét. Hangsúlyozta azonban, hogy ebben a kérdésben még nincs végleges döntés, Várhidi szerződés szerint továbbra is a PMFC vezetőedzője, de mindezt Kiss László alárendeltjeként teszi.

A 13 év után ismét a Mecsekalján dolgozó tréner, akit a helyi szurkolók csak ,,mini Menotti”-nak becéztek, keveset változott. Habitusa most is magabiztosságot és határozottságot áraszt. Nem véletlen, hogy a kölcsönös üdvözlések után azonnal kijelentette: jövőre már az NB I-ben kell szerepelnie az általa vezetett csapatnak. Saját tapasztalataira hivatkozva állította: kevés olyan egyesület van ma Magyarországon, ahol ilyen szinten biztosítottak a tárgyi és financiális lehetőségek.

Elmondása alapján már többször látta a PMFC mérkőzéseit, és kedden délelőtt személyesen is találkozott azzal a 16 labdarúgóval, akikkel július elején megkezdik a felkészülést. Természetesen ő is úgy látja, bizonyos erősítésre szükség van, de szerinte csak olyan játékosok kerülhetnek a keretbe, akik mentálisan is jól tudják kezelni az állandó győzelmi kényszert, és ez számukra teljesítménynövelőként hat.

A változtatás szele utolérte az utánpótlás terén dolgozó, a fiatalok fejlődéséért felelős edzői kart is, ahol ezentúl egy igazi helyi labdarúgó ikon, idősebb Dárdai Pál koordinálja és felügyeli a különböző korosztályos csapatoknál folyó munkát.

Az elmúlt évben a dombóvári csapatot felkészítő edző bevallása szerint a pécsi  úgy tudná jellemezni, mind a PMSC, mind a PMFC közel áll a szívéhez, ezért is vállalta el azonnal a felkérést.Zárszóként Matyi Dezső elmondta: a most megbízásukat átvevő szakvezetőktől azt várja, sikerüljön végre megszüntetni az általa folyamatosan tapasztalt széthúzást, és visszacsábítani a lelátókra a labdarúgást kedvelő és értő pécsi közönséget.

A Pécs TV tudósítását megtekintheti ITT!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő