5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportLabdaRemek győzelemmel kezdték az Európa Kupát a PEAC női kosarasai

Remek győzelemmel kezdték az Európa Kupát a PEAC női kosarasai

Az Európa Kupa csoportkörének első fordulójában hazai pályán győzelemmel nyitott az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata. Csirke Ferenc együttese izraeli ellenfelét győzte le.

Már a kezdés pillanatában megvolt az első pécsi siker, hiszen rég nem látott nagy számú közönség gyűlt össze a Lauber Dezső Sportcsarnokban szerda este. Legalábbis alaposan kellene törni a fejünket azon, hogy mikor volt utoljára ezer szurkoló női kosárlabdameccsen Pécsett.

Most azonban volt, ami nyilván annak szólt, hogy ismét nemzetközi kupameccset játszhatott a PEAC. Az ellenfél az izraeli Neve David Ramla volt, előzetesen pedig talán az ellenfél tűnt esélyesebbnek. A pécsiek azonban nem igazán foglalkoztak a papírformával, és már az első negyedben igyekeztek ezt aláhúzni. Az gyorsan kiderült, hogy nem a védekezések csatája lesz ez, hiszen tíz perc alatt 44 pontot szorgoskodott össze a két csapat – Csirke Ferenc örömére 24-20-as elosztásban. Ha pedig a jó kezdés nem lett volna elég, a második negyedben ugyanott folytatta a PEAC, ahol abbahagyta. Dudásová és Wentzel vezérletével nem állt le ugyanis a pontgyártás. Bár a védőmunka miatt valószínűleg azért volt bosszankodás a pécsi szakmai stábnál, ezt a kiváló támadójáték azért képes volt ellensúlyozni. A félidőben már nyolccal vezettek a hazaiak, és az, hogy 50 dobott pontnál tartottak húsz perc után már jelezte, hogy szép lehet az este vége.

Persze azért marad még izgalom a nagyszünet utánra is. Olyannyira, hogy a harmadik negyed végére egészen szorosság vált a meccs. Az izraeliek ugyanis kicsit keményebben léptek fel a saját pakánkjuk alatt, ez pedig, ha nem is akasztotta meg a pécsi pontgyártást, azért érezhetően okozott egy kis zavart. Fel is jött kettőre a Ramla, így kemény utolsó negyed várt a Pécsre.

De megugrotta ezt a feladatot a hazai gárda, amiben nagy szerepe volt a szurkolók által teremtett kiváló atmoszférának is. Végül 90 pontig jutva tuddott nyerni a PEAC, amely így a lehető legjobban startolt az Európa Kupa csoportkörében.

NKA Universitas PEAC–Neve David Ramla (izraeli) 90-83 (24-20, 26-22, 19-25, 21-16)
Kosárlabda-Európa Kupa, csoportkör, 1. forduló. Pécs, 1000 néző. V.: Jovanics (bosnyák), Katics (horvát), Cankovics (horvát).

NKA Universitas PEAC: DUDÁSOVÁ 18/9, WENTZEL 23/6, Marshall 1, NELSON 18, KISS V. 13/3. Cs.: Szücs 9/6, Sarok, Selcova 8/6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Neve David Ramla: MITCHELL 25/9, BARON 19/12, Eisner 3/3, Johnson 8/3, CANNON 20. Cs.: Shalom 2, Hannoun 5/3. Vezetőedző: Shira Haelion.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő