13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálA Real Madrid sztárja a PMFC-nél

A Real Madrid sztárja a PMFC-nél

A világhírű Robert Jarni lett hivatalosan is a PMFC új vezetőedzője – írja a pmfc.hu.

Robert Jarni – a ma már Horvátország területén található – Csáktornyán született, pályafutását a Hajduk Splitben kezdte, ahol 128 bajnokin lépett pályára. Ezután megfordult Olaszországban és Spanyolországban: játszott a Bariban, a Torinoban, a Juventusban, a Real Betisben, a Real Madridban és a Las Palmasnál. Futballista karrierjét a Panathinaikoszban zárta.

Első edzését már meg is tartotta
Első edzését már meg is tartotta

Hazája válogatottjában 81-szer szerepelt, ráadásul előtte hétszer a jugoszláv mezt is magára ölthette. Három vb-n és egy Eb-n járt aktív játékosként, legnagyobb nemzetközi sikereként 1998-ban bronzérmet nyert Horvátországgal. Karrierje végén pedig kétszer a horvát futsal nemzeti csapatban is pályára léphetett.

Visszavonulása után, 2007-ben, a Hajduk Splitnél kezdett el dolgozni másodedzőként. Megfordult az Istra 1961-nél, majd a Hajduk Split U19-es csapatának edzője lett. Legutóbb a bosnyák FK Sarajevo mestereként tevékenykedett.

Hajrá Munkás - Jarnival is
Hajrá Munkás – Jarnival is

A PMFC-MATIAS-szal ma 2 és fél éves szerződést kötött Robert Jarni, munkáját Kulcsár Árpád és Sasa Glavas segíti. Az új vezetőedző ma meg is tartotta első edzését, a szombati MTK Budapest elleni bajnokira már ő készíti fel az együttest. A horvát szakember november 24-én 18 órakor szignózta kontraktusát:

– A legfontosabb az, hogy a játékos pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsett az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot – nyilatkozott a szerződés aláírása után Robert Jarni.

Győri János, a PMFC-MATIAS ügyvezetője elégedett volt a megállapodás után:

– Köszöntöm Pécsett Robert Jarnit! Minden segítséget meg fogunk adni neki ahhoz, hogy jó munkát végezhessen a PMFC-MATIAS-nál. Beszélgetéseink során olyan hozzáállást tapasztaltam a korábbi horvát klasszistól, ami alapján úgy érzem, vele előre tud lépni a PMFC-MATIAS – mondta el Győri János.

Az új vezetőedzőt a PMFC-MATIAS pénteki sajtótájékoztatóján mutatják be.

Szöveg és kép: pmfc.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő