5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportRózsaszínbe öltöztek a pécsi pólósok

Rózsaszínbe öltöztek a pécsi pólósok

A nem mindennapi szereléssel a mellrák elleni kampányhoz csatlakoztak a PVSK-Mecsek Füszért tagjai.

Októberben – amely az Amerikai Rák Társaság és egy gyógyszergyártó vállalat javaslatára 31 éve a mellrák elleni küzdelem hónapja – világszerte kampányokkal hívják fel a figyelmet a megelőzés és a rendszeres vizsgálatok fontosságára, hiszen az időben diagnosztizált betegség 90 százalékos biztonsággal gyógyítható.

Amerikai mintára a magyar Steelers.hu oldal szerkesztői idén nyolcadszor hirdették meg a jótékonysági akciót, amelyhez 2018-ban első alkalommal csatlakozott a PVSK-Mecsek Füszért együttese. A pécsi pólósok korábban már többször kiálltak a hátrányos helyzetű, illetve beteg gyermekeket támogató megmozdulások, egyesületek mellett, ezúttal a kampány részeként az októberi mérkőzéseken rózsaszín pólóban vonulnak majd fel a medence partján a játékosok és pink fürdőnadrágot viselve ösztönzik a szurkolókat is a betegség elleni harc támogatására.

A drukkerek és támogatók ugyanilyen pólókat vásárolhatnak az egyesület Facebook-oldalán keresztül, illetve a Hullámfürdőben is, minden megvásárolt darab árából 1000 forintot átutal a klub a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára. Ezen felül a hölgyek ingyen látogathatják a PVSK-Mecsek Füszért csapatának hazai mérkőzéseit októberben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő