5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaRutinos irányító tért vissza a PVSK-hoz

Rutinos irányító tért vissza a PVSK-hoz

Egyre jobban halad a következő szezon csapatának építése a PVSK-Veolia férfikosárlabda-együttesénél, ma a 31 éves, korábban Pécsett már sok szezont lehúzott Halász Ákost igazolták le a Párducok.
Kimondott cél a PVSK-nál, hogy a totális kudarccal és kieséssel befejeződött szezon után, azonnal visszajusson az élvonalba az együttes. Ennek érdekében pár hete el is kezdte összerakni a keretet az NB I. Piros csoportjára a vezetőség, ami nem tűnt könnyű vállalkozásnak, hiszen a tavalyi év szinte teljes csapat távozott. Azonban egyre jobban halad a művelet, ma ugyanis már a hetedik csapattagot mutatta be a PVSK.

Méghozzá nem is akárkit. Halász Ákos szerződött ugyanis Pécsre, ami B-csoportos szemüvegen keresztül nézve bizony pazar igazolás. A 31 éves irányító korábban már hat szezont lehúzott, az akkor élvonalbeli PVSK-nál, és azóta is az A csoportban játszot.
Őt valódi vezérnek hozta vissza a PVSK, és sajá bevallása szerint is csak feljutás esetén tudna nyugodtan hátradőlni egy év múlva.

– Nagyon jó érzés visszatérni Pécsre, tervben volt, hogy egyszer itt telepedünk le, hiszen a feleségem pécsi, éveken át éltünk itt együtt, nagyon szeretjük ezt a várost – nyilatkozta szerződése aláírását követően Halász a PVSK honlapján. – Tetszenek a jövő évi tervek és célok. Sajnos az előző szezon nem sikerült jól a PVSK-nak, de úgy gondolom, hogy az új szakmai stáb és a csapat komoly erőt képvisel. Az én célom nagyon egyszerű. Azonnal vissza kell jutni az A csoportba! Csak akkor leszek elégedett, ha ez sikerülni fog, ezért pedig mindent meg is fogok tenni.

Halász szerződtetését megelőzően már aláírt az együtteshez a válogatott center, Horti Bálint, két korábban a PVSK-ban kosarazó fiatal, Kocsi Zalán és Bíró Levente, a tavalyi együttesből pedig Bor Sándor, Kalmár Viktor, és a csapatkapitány Bíró Olivér is marad. Szépen alakul tehát a keret.

Fotó: PVSK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő