Sárosi Laura az első körben kikapott

A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól a riói olimpiai csütörtöki versenynapján.

hirdetés

A reggeli mérkőzések kissé elhúzódtak, így a 23 éves játékos – aki Ódor Andrea 1996-os atlantai szereplése óta az első magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon – bemutatkozása nagyjából 50 percet csúszott.

A világranglistán 65. Sárosi riválisa óriási fölényben játszott az első játszmában. A kettejük közti jelentős magasságbeli különbségből adódóan – Sárosi az alacsonyabb – az indiai játékos a magas labdákat kíméletlenül bombázta lábra, és az ejtései is pontosak voltak. A szett végén Sárosi egy mentés közben rosszul esett, rövid ideig a bokáját fájlalta. Az első játszmát végül 13 perc alatt 21-8-ra nyerte az indiai, a leghosszabb labdamenet 19 ütéses volt.

A második felvonás kezdetén Sárosi már nem “ragadt be”, 5-5-ig felváltva estek a pontok, az indiai ezután azonban sorozatban négy pontot csinált, és még a magyar játékos is “besegített” neki egy-két rontott ziccerrel, így 11-9-nél pihentek. Sárosi ugyan becsülettel küzdött minden labdamenetben, de az indiai egyre jobban elkapta a fonalat, és gyönyörű ütésekkel növelte előnyét. A második játszma 14 perc alatt 21-9 lett.

“Fura volt felmenni a pályára és ennyi ember előtt játszani, nehezebb kiállni úgy, hogy ötvenöt hellyel előrébb van a világranglistán és sokkal tapasztaltabb játékos nálam. Végig nagyon izgultam, teljesen más ez, mint azok a versenyek, amelyeken én játszom, nem szoktam toptizes játékosok ellen pályára lépni, ez egyelőre még nem az én szintem, talán majd Tokióban, ha kijutok” – nyilatkozta a vegyes zónában Sárosi, aki az MTI érdeklődésére elmondta, kissé furcsa volt számára a légkondicionáló is, ugyanis így fújta a levegő a labdát, amely így néha gyors, néha pedig lassú volt. Hozzátette, a következő mérkőzésén a hongkongi születésű kanadai ellenfelével szemben sem lesz könnyű dolga, hiszen egy korábbi toptizes játékosról van szó.

Sárosi Laura megjegyezte, kissé zavarja, hogy a mezőnyben azért gratulálnak neki, mert a fair play cselekedete miatt szabadkártyát kapott, hiszen végül ő a világranglistáról került a mezőnybe. “Nem jó érzés, hogy így jött vissza ez az egész.”

Sárosi a csoport második mérkőzésén szombaton a világranglistán 20. kanadai Michelle Li ellen lép pályára.

A férfiak és a nők versenyében is 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, az első három kiemelt csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással játszik a nyolcaddöntőben.