10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaSelejtező vár a PEAC-Pécsre az Európa Kupában

Selejtező vár a PEAC-Pécsre az Európa Kupában

A PEAC-Pécs női kosárlabda-csapata is benevezett az Európa Kupa küzdelmeibe. Csirke Ferenc együttese ugyan nem kezdhet automatikusan a főtáblán, de a szeptember végére tervezett selejtezőt kiemelként várhatja.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) azt már nyilvánosságra hozta, hogy összesen 57 csapat nevezett be az Európa Kupa 2021/22-es küzdelmeibe. Hozzájuk csatlakozik később még az Euroliga selejtezőiből kieső 4 női együttes. Mivel a sorozat főtábláján összesen 48 csapatnak van hely, értelem szeráen itt is kvalifikációs meccseket kell majd rendezni.

Vannak csapatok, amelyek automatikusan főtáblásnak számítanak, a többiek – köztük a PEAC-Pécs is – várhatják az augusztus 19-re tervezett sorsolást. A FIBA két kalapba sorolta az együtteseket, egy nyugati és egy keleti konferenciába. A pécsiek az utóbbiba kerültek, ott pedig kiemeltek lesznek, így a selejtezős párharcuk második mérkőzését játszhatják majd hazai pályán.

A PEAC lehetséghes ellenfeli között három görög (Niki Lefkadas, PAOK, Eletheria Moschatou), egy lengyel (KS Basket 25 Bydgoszcz), egy izraeli (Elitzur Holon) és egy magyar (Ludovika-FCSM Csata) együttes van. A selejtezős párharcot szeptember végén rendezik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő