10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaSima győzelemmel indította a bajnokságot a PEAC-Pécs

Sima győzelemmel indította a bajnokságot a PEAC-Pécs

Jó játékkal, és győzelemmel kezdte a bajnokságot a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata a hétvégén. A pécsiek a TFSE-MTK otthonában diadalmaskodtak.

Csirke Ferenc, a PEAC edzője nem számított könnyű csatára a bajnokság első fordulójában, és be is igazolódott a szakember várakozása. A TFSE-MTK nagyon szívós játékkal nehezítette a pécsiek dolgát, az első félidőben szignifikáns különbség nem is nagyon mutatkozott a két együttes között. Azért pár ponttal így is a PEAC állt jobban húsz perc után.

A második félidőben aztán szép fokozatosan tudta pár ponttal növelni előnyét a Pécs, amely játékán helyenként ugyan még érződött a szezon eleji forma, azonban így is szép dolgokat mutattak Wentzelék. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen, ha nem nagyon simán, de kényelmes különbséggel tudta behúzni a szezon első bajnokiját a PEAC, amelyről így már magabiztosan lehet kijelenteni, hogy jól kezdte az évadot. Az TFSE elleni bajnoki előtt ugyanis az Európa Kupa selejtezőjében már bezsebelt egy fontos győzelmet, a görög Lefkadas ellen, szintén idegenben.

TFSE-MTK–PEAC-Pécs 73-81 (15-18, 22-21, 19-22, 17-20)
Kosárlabda-NB I., nők. 1. forduló.

TFSE-MTK: JENKINS 27/15, Baa 2, THEODOREÁN 11/6, Stonewall 11/3, Pavel 8. Cs.: Dúl 4, Németh 8, Burján 2, Tóth. Vezetőedző: Magyar Bianka.
PEAC-Pécs: DUDÁSOVÁ 18/6, Wentzel 11/3, MARSHALL 15, Nelson 9, KISS V. 17. Cs.: Szücs 6, Selcova, Brajkovic 2, Sarok 3/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő