11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportLabdaSpeciális edzéstechnikával pallérozódnak a fiatal pécsi focisták

Speciális edzéstechnikával pallérozódnak a fiatal pécsi focisták

Augusztus elején nyitotta meg kapuit Pécsett a Garami József nevével fémjelzett Képző Központ, ahol egy egészen új, innovatív módszerrel fejlődhetnek a jövő reménybeli focistái. A hazánkban még szinte teljesen ismeretlen „Toca” edzéstechnika segítségével pallérozódhatnak a fiatalok technikai tudásban, koncentrációban és állóképességben.

Biztos labdakezelés, pontos, rövid passzok, intenzív játék, gyors reakció – ezek állnak a Toca-technika középpontjában. Ezek fejlesztésére szolgál az az adogatógép, a „Toca Touch Trainer”, amit kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Rendszeresen gyakorolnak a fiatalok a kis labdákkal

A különleges szerkezet kisebb focilabdákkal dolgozik, a minél pontosabb labdakezelés és célzás elérése miatt. Ahogyan a képen látszik, a hordozható kis készülék különböző erősséggel, több irányba „köpi ki” magából a labdákat, ráadásul trükközni lehet a magassággal is.

A kép magáért beszél (forrás: tocafootball.hu)

Az első berendezést, és magát az edzéstechnikát 2017-ben kezdték el alkalmazni, és szélsebesen kezdett terjedni világszerte. Jól mutatja a növekvő népszerűségét, hogy 2019 nyarán Európában másodikként, Magyarországon elsőként, itt Pécsen nyitottak központot a Toca-képzésnek.

Tréning Pécsen(forrás: Toca Football Center – Garami József Labdarúgás Utánpótlás Képző Központ)

A Toca atyja Eddie Lewis amerikai focista, aki nemzetének valaha volt egyik legeredményesebb labdarúgója. Lewis még fiatalon vásárolt magának egy olyan adogatógépet, amelyet a teniszezők szoktak használni edzésekkor. Ennek megfelelően teniszlabdákkal kezdte fejleszteni magát egy garázs magányában, és rövid idő alatt jelentős fejlődésen ment át a játéka. Nem mellesleg a folyamatos koncentráció a kis labdákra nem csak mentálisan, de fizikálisan is jó hatással volt rá.

A pécsi Toca Képző Központ megnyitóján a fiatal focisták látványos bemutatót tartottak, hogyan is működik egy ilyen edzés.

A Puskin téri Garami József Toca-központ
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő