Sporthétvége: gombfoci-elit és PMFC

Újra a Király utcában a gombfoci-elit

A hétvégén, péntektől vasárnapig Nagykozárban, illetve Pécsett randevúzik az európai gombfoci-, illetve sportosan hivatalosabb nevén szektorlabda-elit. Talán a lényegesen kisebb, ráadásul nem is gömbölyű labda teszi, tény, hazánk e sportágban nagyhatalom: a magyar válogatott Baranyában Európa-bajnoki címe megvédésére készül.

Az immár 6. szektorlabda Eb-n, a Balogh László-emlékversenyen felnőttek (ők csapatban, párosban és egyéniben is), serdülők és ifik is asztalhoz állnak. A selejtezők a Nagykozári Művelődési Házban kezdődnek, majd vasárnap Pécsre, a Palatinus Hotel Bartók-termébe költöznek a finálé résztvevői.

Érdekesség, hogy e helyszín pár száz méter híján a sportág „őshazája”, hiszen Balogh László (akire most a tudatos helyszínválasztással is emlékeznek), az egykori pécsi szabómester akkori Kossuth Lajos utca 55-ben álló műhelyéből indult világhódító, vagy mondjuk inkább úgy, elismert sportággá válásának útjára a gombfoci.

A szektorlabda egyik szakága a hagyományos magyar eredetű, a másik a tizenkét érintéses brazil. Előbbiben a magyar válogatott eddig az összes Európa- és világbajnokságot megnyerte, így most hazai pályán sem adná alább.

Szűkebb pátriánkból a komlói DÖKE szakosztályát öten képviselik. Egyéniben Fülöp Elemér, Szendrei Tibor, Balla Antal és Takács Zoltán áll asztalhoz, párosban Szendrei Takáccsal, Fülöp Major Istvánnal, Balla Antal pedig Balla Józseffel nevezett. Szendrei és Fülöp csapatban és egyéniben is esélyes a bajnoki címre – előbbi vezeti, utóbbi a második a világranglistán.

A szektorlabda Eb programja:
Szeptember 24. (péntek), Nagykozár:
9.15 – 20.00 Előselejtezők
Szeptember 25. (szombat), Nagykozár:
9.00 – 19.00 Előselejtezők
19.00 – 20.00 Ifjúsági és serdülő kategória eredményhirdetése
Szeptember 26. (vasárnap), Pécs, Hotel Palatinus:
9.00: Elődöntők, döntők, majd eredményhirdetés

A kupa K. O. után az élről folytatja a PMFC

A bajnoki sikerek jó előjelnek számítottak a PMFC számára, amely szerda este a Magyar-kupában a 32 közé jutásért játszott meccsen fogadta a z NB II. Nyugati csoportjában sereghajtó Kaposvölgyét. Az utóbbi időben a gólvágó szerepre törő Lovrencsics ezúttal is bevette az ellenfél kapuját – ezúttal azonban további hat találattal követték csapattársai is. Illetve a Todorovics (11-esből), Nagy O. (2), Lantos és Wittrédi, Balogh sorból utóbbi egy öngóllal segített a 7-1-es végeredmény kialakításában.

Úgy tűnik, Kiss László valóban képes a korábbiaknál hatásosabban feltüzelni labdarúgóit, ezúttal még a hetedik gól után is harsányan biztatta csapatát, és a helyzetek alapján további néhány találat benne volt a pakliban.

Persze a szerda esti időpont és a kupa pillanatnyi állása nem nagyon kedvezett a nézőszámnak, ám a K. O.-eredmény talán segít a szombati, immár NB II-es bajnokin a lelátó megtöltésében. Amint biztosan az is, hogy a szombat este hétkor kezdődő összecsapáson Kiss László együttese immár a tabella éllovasaként fogadja Újmecsekalján a 9. Ajkát.

Szűcs Zsolt írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.