11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportDiákSportolók is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz

Sportolók is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz

Közel 500 pár lábbeli gyűlt eddig össze a Magyar Diáksport Szövetség sportcipőgyűjtési akciójában, amelyhez november 15-ig bárki csatlakozhat.

Hamarosan a végéhez ér a Magyar Diáksport Szövetség jótékonysági akciója, amely a nehéz körülmények között élő gyermekek, tanulók mindennapos testnevelését, testmozgását és sportolását segíti. Többek között Csisztu Zsuzsa, Béres Alexandra, a MOL-PICK-Szeged kézilabdacsapata, Erdei Zsolt, Kovács Katalin, Baji Balázs és Benedek Tibor is felajánlott néhány cipőt, amelynek segítségével egyre több diáknak nyílik lehetősége a sportolásra.

Az MDSZ társadalmi felelősségvállalási programjának fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet más területén. Azok az élsportolók, közéleti személyiségek, akik csatlakoztak a programhoz, nemcsak sportcipőkkel támogatják a gyerekeket, hanem motiváló üzeneteiket is elküldik a rászorulóknak. A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a felmérések szerint a szegényebb térségekben sokkal rosszabb fizikai állapotban vannak a gyerekek, a szervezet célja pedig az, hogy biztosítsa számukra a sportoláshoz szükséges legalapvetőbb felszerelést. A november 15-ig tartó kezdeményezéshez a www.egycipoben.hu oldalon keresztül bárki csatlakozhat, az összegyűjtött lábbeliket várhatóan december elején fogják eljuttatni a gyerekekhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő