10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportSportőrültek lepték el a Tettyét

Sportőrültek lepték el a Tettyét

Bizonyára feltűnt a közelmúltban a Tettyére látogatóknak az a nagy létszámú, színes ruhás csoport, amely a parkban közösen – és az arra járókat is mozgásra bírva – tornázott.

Ők a Mecsek Maraton Team, a csak idén alakult, de rendkívül dinamikusan fejlődő klub tagjai voltak, akik az arra járók előtt is nyitottan végeztek saját tagságuk számára csapatépítő rendezvénynek szánt közös testmozgást.

Május 11-ei majálisukon közel száz sportszerető – triatlonosok, futók, országúti kerékpárosok és mountain bike-osok – kapcsolódott be a színes programba. Ez a tettyei parkból indult, a futók és kerékpárosok mintegy két óra alatt értek át a majálisnak helyszínt adó Abaligetre, ahol további programok, közte érdekes gyermek-sorversenyek, finom ételek és friss levegő várta az érdeklődőket.

Az egyesület idén januárban indult azzal a céllal, hogy minél több embert buzdítson az egészséges, mozgással teli életmódra.

– Nagy öröm számunkra, hogy néhány hónap alatt közel százra nőtt a tagjaink száma, akik rendszeresen együtt adóznak a mozgás szeretetének – emelte ki Kisfali Attila, a Mecsek Maraton Team elnöke.

– Természetesen egyesületünk továbbra is nyitva áll minden amatőr triatlonos, futó és kerékpáros sportkedvelő előtt, hogy közös túrákon, versenyeken vegyen részt, és baráti társaságban töltse idejét sportolással akár egyedül, akár családosan.

Az egyesület versenyzői már az idén számos megmérettetésen vettek, vesznek részt több sportágban. Idei fő attrakciójuk a PSN Zrt. Sportiskola kerékpárszakosztályával közösen a mecseki, illetve pécsi, városi terepet is érintő Mecsek Bike&Trail Kerékpáros és Futó fesztivál lesz augusztus 9-10-én, kövestetői központtal.

A rendezvény egy rangos hegyikerékpáros maraton, valamint egy Downhill Magyar Kupafutamnak is otthont ad, kiegészülve egy terepfutóversennyel. A rendezők a profi és amatőr sportolókat is szívesen látják.

Bővebb információ: www.psnzrt.hu; facebook.com/vannetmecsekbikeandtrail

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő