Szép eredmények a III. Diákolimpiáról

A PTE-PEAC Vívószakosztály versenyzői a hétvégén Budapesten, a Magyar Vívó Szövetség rendezvényén mérték össze tudásukat, ahonnan kiváló eredményekkel tértek haza. 

A Találkozó pénteki napján zajlott a Tudáspróba, amelyen Pécsről a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Általános Iskolája és Sportiskolája képviselte magát a szeptemberi kezdőcsoport hét diákjával, Mátyási Lili tanárnő, edző vezetésével.

A hét törpe

A pénteki napon léphettek pástra azok a vívók az ún. „B” Diákolimpián, akiket az egyesületek még nem igazoltak le. Az első korcsoport versenyében a Ciszterci Szent Margit Óvoda és Általános Iskola tanulója, Nyári Boróka élete első versenyén a 7. helyen végzett.

Nyári Boróka első versenyén vett részt

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium iskolavívói dr. Varga Tamásné Haraszti Krisztina irányításával több korcsoportban is indultak a még nem igazolt versenyzők küzdelmeiben.
A fiúk mezőnyében az V. korcsoportban Lenkovics Ákos 3., Lenkovics András 5., Komáromi Csaba 6., Kovács Bence 8., Füleki Máté 9., Koncz Csaba 14.; a VI. korcsoportban Rábai Barna 2., Mózer Tibor 3. Szintén ebben a korcsoportban, a leányok versenyében Ignácz Rebeka 5., míg Fábián Anna 9. helyen végzett.

Szombaton a már igazolt versenyzők küzdelmei zajlottak közel 70 páston.
A II. korcsoportban a fiúk 58 fős mezőnyében Kosztor-Nemes Boldizsár a Mezőszél Utcai Általános Iskola diákja végzett a legjobban Pécsről 14. helyezésével.

A Villa Complov versenyzői Csontos Gergely edző irányításával vettek részt a Diákolimpián. A II. korcsoportban Végh Marcell (Kenderföld-Somági Általános Iskola) a 37., Kovács Gergő (Szilvási Általános Iskola) a 44., Emich András (Kenderföld-Somági Általános Iskola) az 53. helyezést érte el.

A III. korcsoportban Farkas Bulcsú (Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet) döntősként, a 8. helyen zárt a 93 fős mezőnyben. 37. Nyári Koppány (Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) a 72., Gyenis Máté (Pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola) a 77., Gátai Rómeó (Miroslav Krleža Horvát Iskola) a 78. helyen végeztek. A Villa Complov vívói közül Rózsa Richárd (Szilvási Általános Iskola) a 80., Szabó Benedek (Komlói Kodály Z. Ének-zenei Katolikus Általános Iskola) a 83. lett.

A leányok 92 fős mezőnyében a Villa Complov indított versenyzőket: 76. Vál Virág (Komlói Kodály Z. Ének-zenei Katolikus Általános Iskola), 85. Soós Réka, 87. Bischof Bodza (mindketten Szilvási Általános Iskola).

Domos az érmeket átadó világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza mellett

Bulcsú testvére és iskolatársa, Domos a IV. korcsoportban 84 induló között kiválóan vívott: az 5. helyezést érte el. A Villa Complov versenyzői, Winkler Bendegúz (Szilvási Általános Iskola) a 81. helyen zárt, míg Murber Nóra (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium) a 48. helyen végzett a leányok 59 fős mezőnyében. Ugyanitt a pécsi Kálmán Nóra (Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet) a 19. helyezést érte el.

Az V. korcsoportban Hardi Ádám (Leőwey Klára Gimnázium) a 6. helyen végzett 58 induló közül, míg Deák Szilárd (PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda) a 14., Kováts Andor (Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet) a 29. helyen végeztek. A Villa Complov versenyzője Sulyok Bálint (Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája) a 37. lett.

Ádám középen, az érmeket átadó világ- és Európa-bajnok Pusztai Liza mellett

A VI. korcsoport 20 fős mezőnyében a Villa Complov versenyzője, Gálffy Gyula (PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium) a 7. helyezést érte el, a pécsi Baranyai Máté (Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma) a 15. helyen zárt.

Gálffy – az érmeket átadó Bányai Zsombor magyar bajnoktól (válogatott mezben) balra – a legjobb nyolc között

VI. korcsoport 18 fős leány mezőnyében Tóth Anna a 9., Gál Eszter a 15., Ignácz Rebeka a 16. (mindhárman a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanulói) helyen végeztek.

A kardozók versenyszámaiban a Villa Complov vívói is indultak:

II. korcsoport
A fiúk versenyében 28 induló között: 19. Major Milán
A leányok versenyében 16 induló között 10. Deák Rebeka

III. korcsoport
A fiúk versenyében 63 induló között: 28. Wilson-Tillinger Liam, 53. Pap Balázs, 63. Ordas Ádám
A leányok versenyében 45 induló között: 33. Vicze Sára

IV. korcsoport
A fiúk versenyében 53 induló között 53. Elek Zsombor

A vasárnap zajló csapatversenyre Pécsről csak a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium érkezett egy csapatversenyhez elegendő versenyzővel: a VI. korcsoportban a Gál Eszter, Ignácz Rebeka, Tóth Anna összetételű csapat a 4. helyezést érte el az ország hat középiskolai intézménye között.
A Villa Complov kardozói a III. korcsoport fiú csapatversenyén szintén hat csapattal mérkőztek meg: a Felsőszilvási Általános Iskola (Ordas, Pap, Wilson) a 6. helyen végzett.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés