13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportLabdaSzerb válogatott irányítóval erősített a PEAC

Szerb válogatott irányítóval erősített a PEAC

A szeptemberi világbajnokságra készülő szerb válogatptt 23 esztendős irányítóját, Ivana Katanicet igazolta le az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata.

Katanic az előző szezont az Európa Kupában is érdekelt belga Kangoeroes Basket Mechelen együttesénél töltötte, és csapata húzóembereként ünnepelhetett bajnoki címet.

– Ivana leigazolásánál fontos szempont volt, hogy olyan irányító játékost szerződtessünk, aki jó mentalitású, terhelhető és igazi csapatember. Személyes ismeretsége vezetőedzőnkkel Jovan Goreccel csak ráerősített minket arra, hogy fiatal kora ellenére képes arra, hogy meghatározó tagja legyen csapatunknak – nyilatkozta az új szerzemény kapcsán Hartung Anita klubigazgató a PEAC honlapján. – Kiváló passz-kultúrával rendelkezik, és jól lát a pályán, tehetséges, igazi versenyző típus, évről-évre hazája nemzeti válogatottjában is egyre komolyabb szerephez jut.

Katanic utánpótlás korában az összes szerb korosztályos válogatottban szerepelt, és mindannyiszor részt vett az Európa-bajnokságokon is, az U18-as csapattal 2017-ben kontinenstornát is nyert.

A PEAC új irányítója örömmel írt alá Pécsre, amiben azért volt szerepe annak is, hogy ismerik egymás az együttes nemrég kinevezett vezetőedzőjével, Jovan Goreccel.

– Azért döntöttem a Pécsre igazolás mellett mert a magyar liga egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk a FIBA Európa Kupában is játszik majd. Nagy ambíciókkal készülök az új szezonra. Ez lesz az első szezonon Magyarországon, nagyon izgatottan várom ezt a kihívást, és alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát. A vezetőedzőt Jovan Gorec-et személyesen is ismerem, hiszen az U16-os szerb válogatottban volt vezetőedzőm. Tudom róla, hogy a kemény munka híve, és biztos vagyok benne, hogy a csapat, és én egyénileg is sokat fogunk fejlődni a szezon során – mondta Katanic.

Ezzel a PEAC kerete egyre kompaktabban néz ki, hiszen korábban már eldőlt, hogy Kiss Virág, Simon Zsófia, Wentzel Nóra, Szücs Réka és Ilina Selcova is marad az előző szezon csapatából, pápr napja pedig már az első légiósát is bejelentette a klub, az amerikai Cierra Burdick személyében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő