Legyőzte a Szolnok a Füszértet

A vendég Szolnok hatgólos győzelmet aratott a Pécs együttese felett a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntős párharcának pénteki első mérkőzésén.

 

Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő:
PVSK-Fűszért – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 7-13 (2-4, 2-4, 1-2, 2-3)
Az összecsapás legeredményesebb játékosa a vendégeknél három gólt szerző Kovács Olivér volt.

korábban:
Szeged-Beton VE – FTC-Fisher Klíma 13-5 (2-1, 2-1, 7-1, 2-2)

később:
BVSC-Zugló – ZF-Eger, Szőnyi út 20 ó
Groupama-Honvéd – TEVA-Vasas-UNIQA, Kőér utca 20 ó

A visszavágókat szombaton rendezik.

 

Korábban írtuk:

Szolnokkal csap össze a PVSK-Füszért a Kupában

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a PVSK-Füszért csapata a Szolnok ellen száll vízbe pénteken este Pécsett 19.30-tól az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A visszavágóra másnap kerül sor Szolnokon a Tiszaligetben.

A nyári szünetben alaposan megerősödött a Szolnok, amely komoly tervekkel vágott neki az idei évadnak. Az együttes a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a LEN-kupában is érdekelt. A szolnoki pólósok az elmúlt évek legsikeresebb időszakát zárták májusban, amikor az Eger, a Vasas, a Szeged és a Honvéd mögött, de a Ferencvárost megelőzve ötödikek lettek.

A Szolnoknál is nagy volt a játékosmozgás a nyáron. Távozott Bálint Gergő (Szeged), Mezei Tamás (Eger), Willem Gerritse (Eger), Hangay Róbert (Pécs), Szőke Szabolcs (Szentes), Császár György. Még sem beszélhetünk gyengülésről, hiszen érkezett az olimpiai bajnok Kis Gábor (Eger) és a világbajnok szerb Zivko Gocsics (Latina, a román válogatott Tiberiu Negrean (Nagyvárad), az egykori gólkirály Nyéki Balázs (Nervi), a bekk Komlósi Péter (Szeged) és a kapus Decker Attila (Debrecen).

A vendég együttes egy debreceni felkészülési torna megnyerésével kezdte az idényt. Ott a Nagyváradot, és a Vasast 8-5 arányban győzték le, míg a Debrecent először 12-6, majd 12-10 arányban múlták felül.

Az előző szezonban elért 5. helyezésüknek köszönhetően hosszú idő után ismét kiléphettek nemzetközi porondra. Az Európa Kupában az első kettő selejtezőkört magabiztos teljesítménnyel tudták le. Az első az olaszországi Bogliascoban rendezett selejtezőkört 3 győzelemmel és 1 döntetlennel (Heybeliada (török) 16-3, Würzburg (német) 15-4, Tivon (izraeli) 28-3, Bogliasco (olasz) 10-10), míg a második Nizzai fordulót 2 győzelemmel (Savona (olasz) 9-5, Olympic Nice (francia) 11-6). Az Európa Kupa nyolcaddöntőjének első találkozóján otthon az orosz Sturm Ruza ellen 13-13-as döntetlent értek el.

A bajnokságban eddig 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. A szezont Szentesen kezdték ahol 9-7 arányban győztek, majd hazai medencében 8-8-at játszottak a listavezető Szeged ellen, ezt követte 2 idegenbeli győzelem, előbb az OSC ellen 12-5 arányban, majd a BVSC-t győzték le 10-9-re. Míg múlt hétvégén otthon 10-9 arányban veszítettek az Eger ellen, a hétfői rangadón pedig 16-7 arányban múlták felül az FTC gárdáját.

A két együtt legutóbb Május 8-án játszott egymás ellen Szolnokon, akkor a hazaiak nyertek.

Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP – PVSK-Füszért 13 – 6

A két csapat útja a negyeddöntőig:

SZOLNOK
Csoportmérkőzések, Szolnok, Tiszaligeti uszoda:
Szolnok – Szentes 12-8
Szolnok – EKF 13-4
Vasas – Szolnok 8-8

PÉCS
Csoportmérkőzések, Budapest, Sportmax uszoda:
PVSK – Kaposvár 11-5
PVSK – Hegyvidék-Ybl 13-11
Honvéd – PVSK 17-4

Tihanyi Bernát: „Az idei bajnokság egyik meghatározó csapata a Szolnok, amely nagyon erős kerettel rendelkezik, hiszen az együttest több, rutinosabb pólós illetve fiatal tehetséges játékosok alkotja. Sajnos azt kell mondanom, hogy az erőviszonyok alapján nem mi vagyunk a párharc esélyesei, azonban, ha a Honvéd elleni hétvégi meccsből indulunk ki, akkor egy egész szoros mérkőzésre is lehet számítani. Az, hogy mivel készülünk ellenük, az legyen meglepetés, de keményen edzünk, mindenki nagyon hajt a csapatban és ezekkel a meccsekkel tudunk készülni a számunkra igazán fontos mérkőzésekre.”

Hirdetés