Szolnokon szállnak medencébe a pécsi fiúk

A Theodora Magyar Kupa hétvégi küzdelmei után folytatódik a vízilabda bajnokság. A PVSK-Füszért csapata a friss kupa bronzérmes Szolnoki Dózsa KÖZGÉP csapatával játszik Szolnokon szombaton.

A nyári szünetben alaposan megerősödött a Szolnok, amely komoly tervekkel vágott neki az idei évadnak. Az együttes a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a LEN-kupában is érdekelt. A szolnoki pólósok az elmúlt évek legsikeresebb időszakát zárták májusban, amikor az Eger, a Vasas, a Szeged és a Honvéd mögött, de a Ferencvárost megelőzve ötödikek lettek.

A Szolnoknál is nagy volt a játékosmozgás a nyáron. Távozott Bálint Gergő (Szeged), Mezei Tamás (Eger), Willem Gerritse (Eger), Hangay Róbert (Pécs), Szőke Szabolcs (Szentes), Császár György. Még sem beszélhetünk gyengülésről, hiszen érkezett az olimpiai bajnok Kis Gábor (Eger) és a világbajnok szerb Zivko Gocsics (Latina, a román válogatott Tiberiu Negrean (Nagyvárad), az egykori gólkirály Nyéki Balázs (Nervi), a bekk Komlósi Péter (Szeged) és a kapus Decker Attila (Debrecen).

A bajnokságban eddig 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegük. A szezont Szentesen kezdték ahol 9-7 arányban győztek, majd hazai medencében 8-8-at játszottak a listavezető Szeged ellen, ezt követte 2 idegenbeli győzelem, előbb az OSC ellen 12-5 arányban, majd a BVSC-t győzték le 10-9-re. A következő fordulóban 10-9 arányban veszítettek az Eger ellen, majd 16-7 arányban múlták felül az FTC gárdáját.

Hirdetés