5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportLabdaSzurkolói háború a pécsi pályán: 16 személy ellen emeltek vádat

Szurkolói háború a pécsi pályán: 16 személy ellen emeltek vádat

A Pécsi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt 16 személlyel szemben emelt vádat egy pécsi focimeccsen történt rendbontás miatt.

A vádirat szerint a PMFC labdarúgó-csapata 2020 februárjában edzőmérkőzést játszott egy horvát csapattal. A mérkőzésre a vendégcsapatot mintegy 50 horvát szurkoló is elkísérte, akik a pálya mellett a biztonsági személyzet által kijelölt kordon mögött szurkoltak csapatuknak, zászlókat is kitettek a pálya mellett.

A mérkőzésre legalább ennyi pécsi szurkoló is érkezett. A meccs közben a két szurkolótábor egymásnak üzengetett, aztán mindkét tábor a pályára ment.

A biztonsági személyzet ekkor a horvát szurkolókat visszaküldte, de az egyik pécsi néző egy sörösüveget dobott a horvát szurkolók felé. Ezt követően a pécsi szurkolók megindultak a horvát drukkerek felé, közben köveket és fadarabokat dobáltak.

Mindezt látva, az ellentábor a pálya melletti kerítést megbontotta, és kerítésestül megindultak a pécsi nézők felé. Ezután a két szurkolótábor tagjai összeverekedtek a pályán – áll a vádiratban.

Egy idő után a pécsi szurkolók elhagyták a sportpályát (látva az ellenfél fölényét), majd a horvát nézők is visszamentek a szurkolóknak kijelölt területre.

Az ügyészség 16 vádlottal szemben emelt vádat részben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, részben csoportosan elkövetett rendbontás bűntette miatt, míg 40 gyanúsítottat megrovásban részesített.

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezett sportesemények látogatásától – zárul a vádirat.

Az esetről korábban itt és itt írtunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő