11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSzurkolóival a lelátón zárja a szezont a PMFC

Szurkolóival a lelátón zárja a szezont a PMFC

Mivel a jogszabályok már lehetővé teszik, a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata vasárnapi, szezonzáró mérkőzését a Soroksár ellen ismét szurkolók előtt játszhatja.

Május 16. más lesz a PMFC életében. Persze nem valami nagy újdonságra kell gondolni, sokkal inkább arra, hogy ismét olyan lesz egy bajnoki mérkőzés, mint ahogyan azt korábban megszokhatta mindenki. Lesz a pályán két csapat, ott lesznek a játékvezetők – és végre a lelátók sem lesznek üresek. A fakulófélben lévő piros és fekete székeket ugyanis ismét elfoglalhatják a szurkolók!

Persze a teljes képhez hozzátartozik az is, hogy csak az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók, illetve a velük együtt a meccsre érkező 18 év alatti fiatalok. A klub tájékoztatása szerinte ráadásul mindez úgy valósulhat meg, hogy sem létszámkorlát, sem másfél méteres távolságtartás, sem pedig maszkviselési kötelezettség nem köt gúsba senkit.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a PMFC vezetése úgy határozott, hogy a Soroksár elleni, vasárnap 17 órakor kezdődő szezonzárót mindenki ingyen tekintheti meg, a belépőért senkinek sem kell fizetnie. Ugyanakkor a jegyet így is ki kell váltani a belépés előtt, igaz ingyenes, regisztrációs jegyről van szó csupán (erre meccsnapon, 15 órától lesz lehetőség a stadion jegypénztáránál). A korábbi kormányrendelet értelmében az kérheti a jegyet, majd az léphet be a stadion területére, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal, és mellé egy fényképes, személyazonosításra alkalmas okmányt is felmutat. A 18. életévüket be nem töltött fiatalok védettségi igazolvány nélkül is bemehetnek majd a stadionba, de csak olyan felnőtt kísérőjükkel, aki rendelkezik az előírásoknak megfelelő iratokkal.

Újdonság lesz az is, hogy a stadion területén nem lesz kötelező a maszkviselés, és a másfél méteres távolságot sem kell tartani, azonban a PMFC közleményében arra buzdít mindenkit, hogy egymás egészségének megóvása érdekében mégis tegyék fel az orrot és szájat is eltakaró maszkokat.

A védettségi igazolvány meglétét a stadionba lépés előtt fogják ellenőrizni a biztonsági szolgálat munkatársai

A PMFC azt is közölte, hogy  azon bérleteseik, akik nem rendelkeznek védettséget igazoló okmánnyal, a kormányrendelet értelmében nem tekinthetik meg a mérkőzést. Az ő kárpótlásukkal kapcsolatosan a bajnokság után ad majd részletes tájékoztatást a klub.

Vas László csapata jelenleg a negyedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában, és ha a hétvégén, immáron nem csak hazai pályán, de saját közönsége előtt legyőzi a Soroksárt a bajnokság utolsó fordulójában, biztosan meg is őrzi helyezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő