Tájfutás: beérett a következő generáció

A spanyolországi Soria térségében zajlott az utánpótlás legnagyobb nemzetközi rendezvénye, a korosztályos tájfutó Európa-bajnokság. A kontinensviadalon harminc nemzet több mint 350 versenyzője állt rajthoz. A 16 fős magyar kontingenst a PVSK tájfutó szakosztályának vezetőedzője, Viniczai Ferenc irányította. A válogatott keretben hat pécsi versenyző is helyet kapott.

Egy kemény, 1000 méteres hegyvidéki terep várt a mezőnyre, ahol a fizikai kihívás mellett technikailag is nehezek voltak a pályák. A serdülő és ifi korosztály a normál távú versennyel kezdte vetélkedését, ahol mi, magyarok is érdekeltek voltunk.

Kazal Márton a 86 induló közül hatvanhatodikként startolt, és remek hajrájának, valamint hiba nélküli teljesítésének köszönhetően át is vette a vezetést. Az utána indulók közül csak a lengyel Piotr Parfianowicz tudta megelőzni a 8 km-es távon. A kettejük közötti különbség mindössze 17 másodperc volt, így a pécsi versenyző a dobogó második fokára állhatott. Ebben a kategóriában a szintén vasutas Kovács Bertalan a 61. helyen ért célba.

Jól szerepeltek az ifi fiúk is, Baumholczer Máté a 11. helyezést érte el, és jónak mondható Péley Domokos 32., valamint Nagy Attila 42. helye is a közel 100 fős mezőnyben. A lányok közül Kovács Filoménának sikerült a legjobban a verseny, a svájci győztes mögött öt perccel 12. lett az ifi mezőnyben.

A baranyai megyeszékhelyen folyó kiváló szakmai munka bizonyítékát szolgáltatta az Európa-bajnokságon nyújtott remek szereplés, hiszen Kazal Márton személyében egy újabb, a következő generációt képviselő PVSK-s tehetség mutatta meg rátermettségét és felkészültségét.

Hirdetés

Comments are closed.