Tavaszköszöntő futásra hívják a pécsieket

A Dél-Dunántúl egyik legnagyobb tömegsport-rendezvényét, a Pécs-Harkány pénzdíjas országúti futóversenyt 31. alkalommal rendezik meg a hétvégén – jelentették be a szervezők hétfőn Pécsen.

Mint azt Freier Balázs, a verseny megrendezését felvállaló Pécsi Vasutas Sportkör atlétikai szakosztályának vezetője elmondta, a március 8-án 11 órakor rajtoló eseményre több mint ezer induló jelentkezését várják, kísérőkkel együtt az összlétszám a háromezret is elérheti.

Pécs-Harkány futás

Kitért rá: a táv egyéni futóknak most is 25 kilométer, míg az immár családok számára is kiírt váltók három tagjára 8,5, 9 és 7,5 kilométer vár.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere arról szólt, hogy a komolyabb emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított terepen megrendezendő verseny az elmúlt három évtizedben az ország egyik legpatinásabb félmaratoni országúti futóeseményévé vált.

Az indulók a táv megtételét követően ingyen léphetnek be a harkányi gyógyfürdő területére, kísérőik pedig 50 százalékos kedvezményt kapnak.

A futókat több frissítőállomás segíti útközben, a felszereléseket a rajttól ezúttal is a szervező szállítja a célba.

Fontos, hogy a 14 évnél fiatalabbak a 25 kilométeren semmiképpen sem indulhatnak, a váltóba viszont írásos szülői engedély és sportorvosi igazolás birtokában ők is nevezhetnek.

A futás ideje alatt rendőri biztosítás melletti részleges forgalomkorlátozásra kell majd számítani a rajttól, azaz a pécsi Verseny utcai PVSK-csarnoktól az 58-as főúton át egészen a harkányi gyógyfürdő előtti célig.

Mindenki technikai pólót és befutóérmet is kap a célban, emellett minden célba érkezőt az eredményével együtt le is fényképeznek, de a versenyről videofilm is készül – amelyet minden előzetesen szükséges információval, illetve majd az eredményekkel együtt a www.pecs-harkany.hu honlapon lehet megtekinteni.

A Pécs-Harkány távot az eddigi rekorder , Sági Ferenc teljesítette 23 esztendővel ezelőtt, ő akkor 77 perces útvonalcsúcsot állított be. Vélhetően ez motiválja a tavalyi győztes Nagy Tamást, illetve az olimpiai szinthez maratonon ugyancsak közel álló, tavalyelőtt diadalmaskodó Szabó Tündét is.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés