Teljes átalakítás vár a brazil válogatottra

Teljes átalakítás vár a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében kiesett brazil válogatottra, legalábbis Ricardo Teixeira, a helyi szövetség elnöke szerint. “Új selecaót kell építenünk, egyszerűen nincs más választásunk. A következő szövetségi kapitány elsőszámú feladata a csapat megfiatalítása lesz” – mondta hétfőn a sportvezető a brazil SporTV-nek adott interjújában.

hirdetés

“A németeknek kilenc 23 év alatti játékosuk van, Ghánának 11, Spanyolországnak hat, nekünk pedig egyetlenegy – indokolt az elnök. – Olyan gárdát kell felépítenünk, amely majd a 2014-es, hazai rendezésű vb-n érhet a csúcsra, s az abban szerephez jutó játékosok most 18-20 évesek.”

A korábbi szakvezető, Dunga vasárnap jelentette be lemondását, miután a brazilok 2-1-es vereséget szenvedtek a hollandok ellen a szombati vb-negyeddöntőben.

Teixeira szerint nagy erőkkel keresik az utódot, de még senkivel sem tárgyaltak. A döntésnek júliusban meg kell születnie, a brazil válogatott ugyanis augusztus 10-én barátságos mérkőzést játszik New Yorkban, az Egyesült Államok ellen.