Teremfoci: a kisebbek is esélyt kapnak

A nevezési határidőig 27 gárda jelentkezett, így november 12-én három kilences csoportban kezdődhetnek meg a Pécs Városi Teremlabdarúgó-bajnokság küzdelmei a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Az időjárás zordabbra fordulásával sem maradnak játéklehetőség nélkül a tavaszi-őszi szabadtéri bajnokság legaktívabb csapatai. Az első, sikeres idény zárultával a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. máris útjára indítja a terembajnokságot, amelyre végül 27 gárda adta le nevezését. A 2×20 perces (és 5+1-es) meccseket az ANK helyett a városi sportcsarnokban rendezik meg szombat-vasárnaponként, az alapszakasz november 12-én rajtol és január 29-ig tart.

A szervezők három kilences csoportot alakítottak, külön az I., II. és III. osztály számára, a besorolás alapjául a salakon elért helyezések szolgáltak. A csoportokból a körmérkőzéses alapszakasz után 4-4 gárda jut tovább a rájátszásba – amelynek így az a különlegessége, hogy az alsóbb osztályú együttesek előtt is megnyílik az út a bajnoki trófea megszerzésére. Az újabb körmérkőzéses rájátszás február 12-től március 31-ig tart – ennek végén már nem rendeznek újabb helyosztókat, hanem egyből végeredményt hirdetnek.

A két szakasz közé még beékelődik a hagyományos, kétnapos Dunántúli Városok Bajnokcsapatainak Tornája, amelyet a Gandhi-csarnokból ugyancsak a Lauber Dezső Sportcsarnokba hoznak át a szervezők, ezzel is növelve a kupa rangját.
A nézők számára a városi bajnokság meccseire a belépés a sportcsarnokba is ingyenes, az összecsapások színvonalára pedig ismét egy sor egykori élvonalbeli labdarúgó (csak csemegézve közülük: Toma Árpád, Márton Gábor, Sipos János, Braun Tamás, Berdó Balázs) játéka is garanciát nyújthat.

A bajnokság honlapján (www.kispalya.baranyafoci.hu) minden további információ megtalálható a sorozatról, ugyanitt az eredmények, csoportállások is folyamatosan nyomon követhetőek lesznek.

Szűcs Zsolt írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés