Hirdetés

Szerte az országból, sőt, még a határon túlról is érkeztek Pécsre a tizedik Fuss a rákgyógyításért! rendezvényre. A többezres tömeg egy rövid bemelegítés után délelőtt tizenegy órakor indult el teljesíteni a három kilométeres távot a belvárosban.

A futás előtti megnyitón köszöntő beszédet mondott Őri László, Pécs alpolgármestere, aki szintén teljesítette a távot.

– Minden évben hangsúlyozzuk, hogy ma Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedések mellett rákbetegségekben halnak meg legtöbben, e kettő közül szinte minden családot érinti valamelyik. Fontos erre felhívni a figyelmet – mondta.

Őri szerint amellett, hogy a megfelelő szintű ellátásban részesüljenek a betegségben szenvedők, lényeges, hogy tudatosan éljünk, hogy elkerülhessük a betegséget.

Őri László köszöntötte a futókat

– A mai futás legfontosabb célja tulajdonképpen a mindennapos mozgásra való figyelemfelhívás, népszerűsítés a megelőzés érdekében – tette hozzá.

Ezt követően Beck Zoli zenélt, de színpadra lépett Knoch Viktor és Michelisz Norbert is – természetesen ők sem maradtak ki a futásból.

Beck Zoli is készült egy dallal
Michelisz Norbi és Knoch Viktor lefutották a távot

Az egyenpólót viselők pedig egész nap féláron léphetnek be a Csontváry Múzeumba, a Pécsi Állatkertbe, illetve az egyetem Botanikus Kertjébe is.

Az adománygyűjtés hagyományosan a futást követően történik. A korábbi években csaknem húszmillió forint gyűlt össze az akciónak köszönhetően. Az összeget pedig egy pécsi rákellenes alapítvány kapja meg.

A futáson részt vevők Pécs történelmi belvárosában tettek meg egy három kilométeres távot a Széchenyi térről indulva, az Irgalmasok utcája – Citrom utca – Jókai utca – Jókai tér – Ferencesek utcája vonalon a Szent István térre, onnan egészen a Flórián térig, végig a Király utcán vissza.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét