Tizennégy embert állítottak elő az Újpest-Ferencváros mérkőzés után

Összesen tizennégy embert állított elő a rendőrség a szombati Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása során; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen a mérkőzést megelőzően történt késelés miatt.

hirdetés

A két tábor szurkolói a meccs előtt többször is összeverekedtek, ennek során megszúrtak egy 17 éves fiút, aki életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Az Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzést szombaton a Szusza Ferenc stadionban rendezték meg.

A mérkőzés megkezdése előtt, 15 óra 35 perc körül a két szurkolótábor a IV. kerületi Újpest-Városkapu vasútállomásnál verekedésbe keveredett, ezt a helyszínen lévő rendőrök könnygázzal állították meg. A verekedés során egy férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezt követően szintén Újpesten, a Városközpontnál 16 óra körül a szurkolók ismét összecsaptak, eddig ismeretlen elkövető megszúrt egy 17 éves fiatalembert. A sérültet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A közlemény szerint a mérkőzés alatt 18 óra 45 perckor a játéktérre futott egy spanyol férfi, akit a biztonsági szolgálat munkatársai kivezettek és a rendőröknek átadtak. A férfit sportrendezvény rendjének megzavarása szabálysértés elkövetése miatt előállították.

A meccs közben, 19 óra 15 perckor a ferencvárosi szurkolók a C szektor előtti menekülőkaput beszakították és megkíséreltek a pályára behatolni, a helyszínen lévő rendőrök ezt megakadályozták. A stadionban lévő székek közül a szurkolók többet megrongáltak, a mérkőzés után egy BKV busz és az Újpest-Városkapu metró megálló több berendezési tárgya is megsérült. Az anyagi kár megállapítása folyamatban van.

A rendőrök a biztosítási feladatok ellátása során 6 személyt garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt, míg 8 főt szabálysértés – 4 fő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, 1 fő tulajdon elleni szabálysértés, 1 fő sportrendezvény rendjének megzavarása, 1 fő közszemérem megsértése és 1 fő közlekedési szabálysértés – elkövetése miatt előállítottak.