Több mint ezren futottak

Hétvégi edzésből nőtte ki magát a Pécshez köthető, mára országos hírű futóverseny. A Pécs-Harkány Országúti Futóversenyt idén több mint ezren vállalták be.

hirdetés

A táv nem kicsi, de annál változatosabb. Pécsről Harkányba 25 izzasztó kilométer alatt lehet eljutni. Akadt, aki viccesre vette a figurát és beöltözött, de a legtöbben futóruhában álltak rajhoz. A cél pedig nem volt más, mint a pécsi vasútállomástól lefutni Harkányig.

pecs_harkany_02

A legjobbak mintegy tíz perc alatt értek a FEMA áruházhoz, de a mezőny nagy része húsz perc alatt teljesítette az első emelkedőt. Harkányba a legtöbben egyénileg futottak le, de több mint száz csapat is benevezett a megmérettetésre. Ők akár három részre is oszthatták a 25 km-t.

pecs_harkany_07

Az országos hírű futóversenyt minden évben megrendezik. Idén már harmincadszor vághattak neki a futás szerelmesei a távnak.

pecs_harkany_03

 • sz.csaba

  Több száz km-t utaztam, hogy lefuthassam a versenytávot. Kitűnően megszervezték a versenyt, bárhol a világon megállná a helyét színvonalban. Akik ott voltak, azt gondolom, csak a jó hírét vihetik Pécsnek, Harkánynak, a hozzászólásokból nekem az jön le, hogy helyben is jobban meg kellene becsülni ezt a 30 éves múltra visszatekintő versenyt és azokat akik ilyen szépen felfejlesztették.

 • Ítélőszék

  Azt a pénzt amit itt a sok ráérő ingyenélőre költöttek inkább adták volna oda Pécs szegényeinek! szégyen hogy költjük a pénzt efféle lumper elemek szórakozására!

 • Gazsi Bácsi

  Minden tiszteletem azoknak, akik megtették a távot! Én alkalmatlan lettem volna erre, sajnos.

 • megaszondó

  Szerencsétlenek! Nyugat felé kell szaladni, arra van a menekülési útvonal, nem a Balkán felé.

 • potato

  Az van, hogy 25 km-t lefutni nem olyan könnyű ám, hogy ne legyen benne aszfalt 🙂

 • tata

  Egyszer egy évben, vasárnap, nem hiszem hogy olyan egsészségtelen lenne.

 • couchpotato

  Szép dolog a kocogás, de miért Pécs egyik legszennyezettebb főútját koptatják szegények? Én azt hittem a futás az egészségről szól…