5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaTour de Pécs: zárásként tripláznak

Tour de Pécs: zárásként tripláznak

Hosszú hétvége elé néznek a Tour de Pécs kerékpárverseny résztvevői, hiszen három szakaszt is rendeznek a sorozat zárásaként. Szombaton 11.00-kor rajtol a mezőny Üszögpusztáról, vasárnap pedig két szakaszt is teljesíteniük kell a sportolóknak.

Szombaton tíz órától gyülekeznek a versenyzők Üszögpusztán (a Grawe Biztosítónál), tizenegykor rajtol a mezőny. A serdülőknek egy kört kell megtenniük az Üszögpuszta-körforgalom – Ipari városrész – Bogád – Ellend – Hásságy – Belvárdgyula – Üszögpuszta távon, amely harmincnyolc kilométeres. A nőknek, ifjúsági fiúknak és a szenior férfiaknak ugyanitt kettő, a férfi elit és hobbi kategóriának három kört írtak elő a szervezők.

Vasárnap reggel szintén 11.00-kor rajtol el a mezőny Orfűről, ahol a hobbi felnőtteknek a kilenckörös Erb Zoltán-, az elitnek a hatvanöt kilométeres Dévai János-emlékversenyt kell letekerniük. Az elit és a hobbi kategória győztesei 30.000 forint prémiumban részesülnek.

A tizenkettedik, utolsó szakasz szintén Orfűről indul még aznap délután háromkor, a cél a TV-toronynál lesz. A táv minden kategóriának egységes, tizennyolc kilométer. A szakasz és a verseny zárásaként a résztvevők a tv-toronynál tartott állófogadáson vehetnek részt, ezt követően az ünnepélyes díjátadásra kerül sor.

A serdülő összetettben Lengyel Zoltán (Pécsi Junior KE), a hölgyek között Fáy Krisztina (PJKE), a szenioroknál Erb Zsolt (PJKE) áll az élen, az elitben a válogatott Ivanics Gergely (Veloki) szerezte eddig a legtöbb pontot. A hobbi csoportban Horváth Zoltán (PJKE) előnye húsz pont, az ifiknél Nagyernyei Bence (SzSzKE) teljesített eddig a legjobban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő