12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaTovábbjutott a Magyar Kupában a PMFC

Továbbjutott a Magyar Kupában a PMFC

Hozta a kötelezőt a PMFC labdarúgócsapata a Magyar Kupában. Vas László együttese legyőtte Megye I.-es riválisát, és bejutott a legjobb 32 közé, ahol a Csákvár vendégei lesznek a pécsiek.
A papírforma alapján nem nagyon volt izgulnivalója a PMFC-nek vasárnap délután. A Magyar Kupa 3. fordulójában ugyanis a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bonyhád ellen kellett kivívnia a továbbjutást Prekletéknek, ami kötelező feladatnak tűnt. Sikerült is megoldani ezt. Végig nagy fölényben játszott Vas László együttese, igaz csupán Károly Bálint talált be a meccsen, így szám szerűen ugyan szoros eredménnyel, mégis simán továbbjutott a kupában.

A legjobb 16 közé jutásért ráadásul nem is legyőzhetetlen ellenfelet sodort Furtuna a Munkás útjába, hiszen a pécsiekhez hasonlóan NB II.-ben szereplő Csákváron keresztül vezethet az út a következő körbe.

Bonyhád–PMFC 0-1 (0-1)
Labdarúgó-Magyar Kupa, 3. forduló.

Bonyhád: Szabó Zs. – Jerabek, Szlama, Máté, Sásdi – Szőts – Sebestyén (Kvanduk, 46.), Deli, Ágics, Pfaff (Preiningerm 53.) – Pap (Kósa, 89.). Vezetőedző: Dienes Pál.
PMFC: Bukrán – Rácz, Króner, Prfeklet – Tölgyesi, Hursán – Károly (Okoris, 85.), Szabó (Adamecsek, 36.), Marques-Airosa (Hegedüs, 41.) – Tihanyi (Kónya, 57.), Bíró (Geiger, 57.). Vezetőedző: Vas László.

Gól: Károly (30.).

A Magyar Kupa 4. fordulójának párosítása (a legjobb 16 közé jutásért egy meccsen dőlnek el a párharcok, a mérkőzéseket október 27-én rendezik):

Haladás (NB II.)–Gyirmót (NB I.)
Jászberény (NB III.)–Vasas (NB II.)
Budafok (NB II.)–Újpest (NB I.)
ESMTK (NB III.)–Békéscsaba (NB III.)
Kisvárda (NB I.)–MTK (NB I.)
Nagykanizsa (NB III.)–Tatabánya (NB III.)
BVSC (NB III.)–MOL-Fehérvár (NB I.)
Kecskemét (NB II.)–DVSC (NB II.)
Mezőkövesd (NB I.)–Szeged Csanád Grosis Akadémia(NB II.)
Puskás Akadémia (NB I.)–Győr (NB II.)
III. Kerület (NB II.)–Paks (NB I.)
Csákvár (NB II.)–PMFC (NB II.)
Szegedi VSE (Megye I.)–Cegléd (NB III.)
ZTE (NB I.)–Bp. Honvéd (NB I.)
Kazincbarcika (NB III.)–Diósgyőr (NB II.)
Tököl (Megye I.)–Ferencváros (NB I.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő