Továbbjutott az U20-as válogatott

A magyar U20-as labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a nigériai csapattól az Új-Zélandon zajló korosztályos világbajnokság vasárnapi játéknapján, de csoportjának harmadik helyezettjeként így is bejutott a nyolcaddöntőbe.

Bernd Storck együttese ezzel a vereséggel az E csoport harmadik helyén végzett, de így is továbbjutott, a legjobb 16 között pedig Szerbiával találkozik majd szerdán.

Eredmény, E csoport, 3. forduló:
Nigéria-Magyarország 2-0 (1-0)

New Plymouth, 3000 néző, v: Zambrano (ecuadori)
gólszerző: Awoniyi (33., 54.)
sárga lap: Popov (90.)

Nigéria: Enaholo – Musa, Bello, Ndidi, Mustapha – Idowu, Ifeanyi – Bulbwa, Sokari (Iheanacho, 82.), Godwin (Isaac, 66.) – Awoniyi (Simon, 74.)

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Talabér, Forgács – Nagy Ádám, Berecz – Nagy Dominik (Oláh L., 67.), Németh M., Zsótér (Popov, 62.) – Mervó (Kalmár, a szünetben)

Jól kezdett a magyar csapat, volt néhány lehetősége is, a nigériaiak azonban az első negyedóra végére átvették a meccs irányítását, s a játékrész hajrájához közeledve Awoniyi révén meg is szerezték a vezetést.

A magyarok a szünetig nem tudtak válaszolni a nigériaiak találatára, ám a második félidő elején majdnem sikerült nekik, az afrikaiakat azonban kisegítette a kapufa. Néhány perccel később aztán nagyot hibázott a magyar védelem, ezt Awoniyi kihasználta, így megduplázta saját maga és csapata góljainak a számát.

A lefújásig hátralévő időben már nem történt érdemi esemény a pályán, a magyaroknak pedig ez a kétgólos vereség is belefért a továbbjutás szempontjából, a hat csoport első két helyezettjei mellett ugyanis a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe került.

Hirdetés