4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportTragikus hirtelenséggel elhunyt elnökétől búcsúzik a Pécsi Darts Club

Tragikus hirtelenséggel elhunyt elnökétől búcsúzik a Pécsi Darts Club

A közelmúltban, váratlanul elhunyt Dervalics Attila, a Pécsi Darts Club elnöke. A legtöbbek által csak Dervának hívott sportvezetőtől búszúzik az egyesület.

Április 13-án tudatta a Pécsi Darts Club Facebokk-oldala a dartssport pécsi szerelmeseivel, hogy a klub elnöke, Dervalics Attila egy gyors lefolyású betegségben, tragikus hirtelenséggel elunyt. Az egyesület most, egy Dervalics sportvezetői pályafutását felidéző levéllel búcsúzott korábbi vezetőjétől, akivel régiós és nemzetközi versenyeken is szerepelt a PDC, de jótékonysági eseményeket is tető alá hozott korábban.

„A Pécsi Darts Club búcsúzik elnökétől, Dervalics „Derva” Attilától.

Derva életében a sport mindig kiemelt szerepet töltött be. Sokáig aktívan kispályás futballozott, megjárta a környező országokat is. Később, mikor már a foci háttérbe szorult, talált rá és szeretett bele a Dartsba. Klubunkhoz 2016. januárjában csatlakozott.

Első pillanattól kezdve megtalálta a közös hangot mindenkivel, már akkor látszott rajta az alázat és a sport iránti szeretet, amellyel a játékhoz és a játékostársakhoz viszonyult. A kezdetektől aktívan részt vett a klub életében, amikor segítségre volt szükség, rá mindig lehetett számítani. Az edzésekről, versenyekről csak a legritkább esetben hiányzott.

Amikor a klub életében változás történt, és korábbi elnökünk családi és egyéb teendői miatt lemondásra kényszerült, többen is igyekeztünk meggyőzni Dervát az elnöki pozícióért való indulásról. Végül 2017 októberében egyhangúlag szavazta meg a klub Dervát az elnöki pozícióra, aki a Pécsi Darts Clubért lemondott a Dunántúli Postás Sportegyesület elnökségi tagságáról is. Elnökként egy percet sem tétlenkedett, versenyeket, nemzetközi versenyekre való utazásokat szervezett a klub számára, miközben folyamatosan építette a jó kapcsolatot a környező klubokkal és a Magyar Darts Szövetséggel. Neki köszönhetően a Pécsi Darts Club tagjai képviselhették nem csak a klubot, de az országot is a 2019-es WDF által rendezett kolozsvári világkupán önkéntes játékvezetőként. Ezzel sikerült egy kisebb magyar szurkolói csapatot csempésznie a válogatott játékosok közelébe, és örök élményt szereznie a résztvevő pécsi játékosoknak is.

Persze Derva se maradt ki a jóból, a darts egyik élő legendájával, a szingapúri Paul Limmel és a BDO nagyágyúinak számító játékosokkal, többek között Scott Mitchellel, Mikuru Suzukival is találkozhatott személyesen. Legutóbbi munkája a Magyar Nemzeti Bajnokság egy fordulójának Pécsre csábítása, egy teljes darts versenyhétvége megrendezése volt, sajnos, ennek megvalósulását már nem élhette meg.

Derva egy igazi tettre kész, megbízható, keményen dolgozó ember volt, aki számára csak lánya, Anna volt fontosabb a dartsnál. Nagyon sokat köszönhet neki a Pécsi Darts Club, és a teljes magyar dartsélet számára hiányozni fog személye és munkássága. Örökké emlékezni fogunk mindarra, amit értünk és a sportért tett, mindig jó szívvel fogunk visszagondolni az együtt eltöltött időkre.

Köszönünk mindent Derva, és gyakorolj, míg nem követünk, mert 9 nyilast ott fent sem olyan egyszerű ám dobni!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő