U17-es Eb: veszélyben a magyar csapat indulása

Ott lehet az idei, szlovéniai Európa-bajnokságon a 17 éven aluliakból álló magyar labdarúgó-válogatott, mert az első helyen végzett a hazai selejtezőtornán, az úgynevezett elitkörben.

A magyarok a belgák elleni döntetlen és a walesiek legyőzése után szerdán az oroszokkal játszottak Telkiben, és nagy izgalmak után 3-2-re nyertek. Pisont István tanítványai a második félidő elején Berecz és Bobál találataival már két góllal is vezettek, ám az oroszok a 77. percre kiegyenlítettek. A találkozónak azonban még nem volt vége, és a ráadás pillanataiban Farkas Zoltán megszerezte a győztes gólt.

A záró játéknap másik mérkőzésén a belgák – akik a magyarokhoz hasonlóan négy ponttal álltak két mérkőzés után – a walesiekkel csaptak össze Tatabányán, ahol 3-0-ra diadalmaskodtak.

A magyar csapat kijutása ugyanakkor kérdésessé vált, ugyanis az MLSZ honlapja arról számolt be, hogy a belgák óvást nyújtottak be az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA), mivel az oroszok elleni mérkőzésükön az ellenfélnél álláspontjuk szerint egy olyan játékos is szerepelt, aki eltiltás miatt nem léphetett volna pályára. Amennyiben az UEFA helyt ad az óvásnak, és 3-0-ás gólkülönbséget állapít meg, úgy Belgium jut ki az Európa-bajnokságra. Az ügyben az UEFA még a héten döntést hoz.

Eredmények:
3. forduló:
Magyarország-Oroszország 3-2
Belgium-Wales 3-0

korábbi eredmények:
1. forduló (március 23.):
Magyarország-Belgium 2-2
Oroszország-Wales 2-1
2. forduló (március 25.):
Magyarország-Wales 5-1
Belgium-Oroszország 1-0

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Magyarország 7 pont (10-5), 2. Belgium 7 pont (6-2), 3. Oroszország 3, 4. Wales 0 pont
Az Eb-re május 4. és 16. között kerül sor Szlovéniában, ahol a házigazdák csapata mellett az elitkör hét selejtezőcsoportjának győztese lép majd pályára.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés