Új edzőpark épül a pécsi Kertvárosban

Sportpark épül Kertvárosban, a Diána tér közelében: felnőtt edzőparkot alakítanak ki, ahol 150 féle gyakorlatot lehet majd végezni a szabadtéri eszközökön. A beruházás hamarosan elindul.

A szabadtéri edzőparkot a Diána tér közelében alakítják ki – jelentette be Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője. Csizi Péter hangsúlyozta, a kormánynak 2010 óta kiemelt célja, hogy a sportolási lehetőségeket javítsa, ezzel pedig a polgárok egészségügyi állapota is javulhasson.

Mint fogalmazott, Pécsett is jól láthatóak ennek a munkának az eredményei: már épül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, komoly állami forrásokat kapott a PVSK, és az egyetem is sportfejlesztésekre, emellett egy álom kezd megvalósulni a Modern Városok Program keretében, hiszen egy olyan sportközpont előkészületi munkái folynak állami támogatással, amelyre régóta vágyott Pécs. Ugyanakkor azt is kiemelte a képviselő, olyan beruházások is készülnek, amelyek nem az élsport vagy az utánpótlás, hanem a lakossági tömegsport fejlesztését szolgálják.

Csizi Péter, Csizmadia Péter és Vári Attila jelentette be a beruházást

Ezért indult el az az országos sportpark program, amelybe Pécs az elsők között kapcsolódott be, ennek eredményeként épülhet meg Kertvárosban, a Diána tér közelében egy új szabadtéri edzőpark. A tízmilliós beruházásban 15 korszerű eszközt telepítenek a parkba, amelyeken mintegy 140-150 féle gyakorlat végezhető. A munka november 13-án indul, a Nemzeti Sportközpontok állami beruházásában.

A házak között, zöld környezetben épül meg a sportpark

Csizmadia Péter, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, hiánypótló volt ez a kezdeményezés, hiszen a környéken van már játszótér, park, kutyafuttató, most a felnőttek kapnak új edzőlehetőséget. Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, egyre népszerűbb ez a fajta edzési mód, így mindenképp nagy szükség volt rá a városrészben.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyon jól sikerült az edzőpark, de nehezen megközelíthető rosszabb időben, amikor sáros a talaj, mert bevezető út nincs a területére.

Comments are closed.