Új medencék érkezhetnek majd Pécsre

Javában zajlik a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság tervezése. A vb hazai rendezéséből Pécs is hasznot húzhat, ugyanis a zárás után a baranyai megyeszékhelyen „köthet ki” egy-két medence – olvasható a Bamán.

Javában zajlik a 2017-es magyarországi úszó-világbajnokság tervezése, szervezése, egyre több hír foglalkozik a jeles sporteseménnyel, amelyre július 14. és 30. között kerül sor Budapesten és Balatonfüreden. Mint kiderült, a vb hazai rendezéséből Pécs is hasznot húzhat: a hírek szerint ugyanis a zárás után itt, a baranyai megyeszékhelyen „köthet ki” az egyik medence. Sőt, akár nem is egy…

– Minden világbajnokságon készítenek olyan elemeket, amelyeket nem tartósan arra a helyszínre építenek, ahol a sportesemény idején helyet kap – mondta lapunknak Csizi Péter, baranyai országgyűlési képviselő. – Ilyenek például a medencék, amelyek természetesen mindenben száz százalékig megfelelnek a nemzetközi szövetség előírásainak, vagyis nagyon professzionálisak. Pécs városa bejelentkezett azért, hogy egy vagy akár két medencét is megvásárolhasson a vb után, hogy ezeket a leendő sportközpontban használhassák majd a kikapcsolódni vágyók.

Csizi Péter hozzátette, nem arról a medencéről van szó, amelyben bő egy év múlva az úszó világsztárok (például Cseh László, Hosszú Katinka) hasítják majd a vizet, hanem a szinkronúszók és a műugrók számára elkészítettekről. A szándék tehát megvan, Pécs jelezte vásárlási szándékát, ám hivatalosan senki sem erősítette meg, hogy az üzlet megköttetett – nem hivatalosan viszont úgy hírlik, hogy szinte biztosan itt fog új otthonra lelni egy vagy két medence.

A leendő sportközponttal kapcsolatban Csizi Péter elmondta, időarányosan jól áll a beruházás, az erre az évre ütemezett munkálatokhoz, amely elsősorban a tervezést jelenti, rendelkezésre áll a szükséges 500 millió forint. Hozzátette, a terület előkészítése is jól halad – reméljük, ha kész lesz a sportközpont, világbajnoki szintű medence vagy medencék várják benne a pécsieket!

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés