5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaÚj néven folytatják a pécsi női kosarasok

Új néven folytatják a pécsi női kosarasok

Az előző szezonokban PEAC-Pécsként szereplő első osztályú pécsi női kosárlabdacsapat a jövőben NKA Universitas PEAC néven szerepel, köszönhetően annak, hogy a klub támogatói sé reklámszponzori szerződést kötött a Pécsi Tudományegyetemmel.

Ma délelőtt, sajtótájékoztató keretében írták alá az erről szóló megállapodást a kosárcsapat ügyvezetői, valamint Miseta Attila a PTE rektora, és Decsi István az egyetem kancellárja. Miseta úgy fogalmazott, hogy az egyetem és pécsi női kosárlabda kapcsolta már eddig is szoros volt, azonban az új megállapodástól azt várja, hogy tartalmi, minőségi és lényegi változásokat hoz magával.

A csapat részéről Rátgéber László szólalt fel, azt hangsúlyozva, hogy az egyetem nélkül nem is biztos, hogy ma létezne Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a kezdeti időkben ugyanis a PTE rengeteg segítséget nyújtott. Talán sokakat meglephet, hogy miért is Rátgéber nyilatkozott a PEAC-ot érintő témában. Annak fényében azonban egyáltalán nem váratlan ez, hogy tavaly óta már nem Pécs Megyei Jogú Városa a klubot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft.-nek, hanem a Rátgéber Kosárlabda Akadémia.

A Csirke Ferenc vezette NB I.-es együttes tehát a jövőben NKA Universitas PEAC néven szerepel a hazai, és a nemzetközi porondon is, és a klub célja továbbra is az, hogy lehetőséget kínáljon a pécsi neveléső fiataloknak az élvonalbeli bemutatkozásra. Rátgéber azonban ennél még messzebb is ment. Kijelentette ugyanis, hogy a nagy cél számukra egyértelműen az, hogy előbb-utóbb ismét az Euroliga résztvevője legyen Pécs női kosárlabdasportja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő