Új PMFC-stadion épülhet

Alapjaiban változott meg a hangulat közöttük

Teljes az egyetértés a város önkormányzata, a PMFC-t működtető gazdasági társaság és az egyesület között. Ennek megfelelően a város focicsapatának jövője rendezett lesz, s új, közös fejlesztésekben gondolkodnak. Ezt jelentette be Páva Zsolt polgármester, Matyi Dezső klubtulajdonos és Hargitai János klubelnök.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Nf1RCkUVrvo&feature=youtu.be — ” height=”450″]

 

Mint azt Páva és Matyi elmondták, az utóbbi hónapokban folyamatos volt közöttük a párbeszéd, ami Hargitai közvetítésével csak még oldottabb mederbe került az utóbbi hetekben. Megállapodtak abban, hogy közösen dolgozva, az irányvonalakat együtt meghatározva folytatják a PMFC működtetését és közös fejlesztések indulnak a jövőben.

Alapjaiban változott meg a hangulat közöttük
Alapjaiban változott meg a hangulat közöttük

Matyi Dezső arról számolt be, hogy egy mintegy 350 millió forintos tao-támogatásból Kovácstelepen megduplázzák a jelenlegi edzőközpont nagyságát és új épületeket is emelnek a PMFC Akadémia számára. Ez azt jelenti, hogy a pécsi labdarúgó utánpótlásbázis az öt legnagyobb közé kerül Magyarországon.

Páva Zsolt azt mondta, hogy a kosárlabda akadémiának a volt szennyvíztelepen, Kertvárosban való felépítésén kívül több más sportcélú beruházás is lesz a Megyeri út és a délnyugati elkerülő út között, az Expo Center és a pláza között.

Matyi Dezső, Hargitai János

Itt szeretnének építeni egy új városi sportcsarnokot, s pár éven belül egy körülbelül 8 ezer néző befogadására alkalmas UEFA-minősítéssel bíró stadiont. A komplexumok létrehozását hazai és uniós forrásokból fedeznék elsősorban.

Hargitai János klubelnök, a PMFC Egyesület vezetője azt hangoztatta, hogy az új stadion elkészültéig szeretnék olyan szintre emelni a PMFC-t, hogy a legjobb hazai csapatok közé kerüljön, esélyes legyen nemzetközi szereplésre is. Ehhez nyújt majd segítséget az új utánpótlásbázis Kovácstelepen.

Hirdetés