6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaÚj sportcsarnokot épít a PVSK

Új sportcsarnokot épít a PVSK

Hamarosan, akár júniusban megkezdődhet a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág művelésére alkalmas – 2000 négyzetméteres – nettó 860 millió forintból megvalósuló multifunkcionális munkacsarnokának építése – közölte a sportegyesület pénteken az MTI-vel, miután aláírták a projekt kivitelezői szerződését.

A közlemény szerint a PVSK Verseny utcai sporttelepére tervezett létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte. A javarészt társasági adó-támogatásból (TAO), részben pedig pécsi önkormányzati forrásból megépíteni tervezett épület „ugrásszerűen javítja” a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét – írták, hozzátéve, hogy abban több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A klub jelezte: az építkezés a teljes szerződött összeg rendelkezésre állásakor kezdődik. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak; a sportolók leghamarabb 2018 közepén vehetik majd birtokba a csarnokot.

kosárlabda

Az írásos összegzésben Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét idézve közölték: „a munkacsarnokban naponta több százan sportolhatnak majd. A várossal kötött együttműködésünk eredményeként a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt”.

– Az új munkacsarnok kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét. Biztos vagyok abban, hogy az új létesítmény méltó lesz a mintegy százéves PVSK-hoz, és hozzájárul a színvonalas szakmai munka folytatásához – vélekedett a sportvezető.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő