Hirdetés

Most vasárnap a Békéscsaba ellen kezdi meg a 2022/23-as szezont az NB II.-ben a PMFC labdarúgócsapata. A kezdés előtt ma új mezét is bemutatta a klub, amely az előző két szezonban használt Macronról Adidasra váltott. 

Az elmúlt hónapok kulcsszava a PMFC háza táján a változás. Hiszen ha röviden megpróbáljuk összefoglalni az elmúlt időszakot, akkor azt látjuk, szinte minden megváltozott. Új edzője lett a klubnak – Vas Lászlót Weitner Ádám váltotta –, távozott az ügyvezető – Kránicz Ákos helyét Győri János vette át –, nincs már meg a sportszakmai igazgató sem – Kulcsár Árpád szerepét tanácsadóként Elek Ákos tölti be a jövőben –, és bizony a játékoskeret is kicserélődött.

Olyan sokmindenen a két nap múlva esedékes, Békéscsaba elleni bajnoki rajt előtt már nem nagyon lehetett volna változtatni, de egy „apróságon” azért még igen. Meg is tette a PMFC, amit mai közleményében tudatott a közvéleménnyel. Az elmúlt két évben használt Macron mezeket ugyanis gondosan elpakolták a szekrény mélyére, és helyette Adidas dresszekkel öltöztették fel a csapatot. Az olasz márka azonban még nem veszik ki teljesen a klub életéből, ugyanis ebben a szezonban az utánpótlásban még azt fogják viselni a fiatalok, igaz az együttes közlése szerint jövőre már a klub minden egyes játékos Adidast fog viselni.

Az új mezek egyébként valóban mutatósak, a csapatot sportszerekkel ellátó Focivilág tulajdonosa, Kresz Zoltán azt is elmondta a pmfc.hu-n, hogy a csapat által választott garnitúra a német márka topmezei közé tartozik – ráadásul teljes egészében újrahasznosított anyagból készültek, a három csíkos brand ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra.

A szervezeti struktúra tehát renddben van, az ujjáformálódó keret már közel áll a készhez, a megjelenés is hibátlan. Most már csak a gyepen kellene villantani egy nagyot. Mondjuk rögtön most vasárnap 19 órától, a Békéscsaba elleni hazai szezonnyitón.

Hirdetés