13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaÚjabb két pécsi kézilabdacsapat az ország legjobbjai között

Újabb két pécsi kézilabdacsapat az ország legjobbjai között

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. két csapata is kimagasló eredményt ért el a hétvégén: az 1998-as születésű kézilabdázók megnyerték az országos elődöntőt, ezzel bejutottak az ország legjobb nyolc csapata közé, az U 11-es korosztály pedig megnyerte a régió döntőt, amellyel bejutottak az országos elődöntőbe.

Március 25-én, Pécsett rendezték az Erima U 13-as korosztály országos elődöntőjét, amelyen a fiatal kézilabdázók az első helyen végeztek. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportolói a többszörös magyar válogatott kézilabdázó, Éles József által vezetett Éles Kézisuli csapatát hét góllal, a Pick Szeged együttesét pedig hat góllal verték meg. Az első helyért a Tatabányával csapott össze a Pécs, ahol nagyszerű játékkal 22-9-re győzedelmeskedtek a baranyaiak.

Ezzel az eredménnyel az első helyen jutott a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. együttese a nyíregyházi országos döntőbe, amelyet április 20-22 között rendeznek.

– Kiváló kapusteljesítménnyel és mérkőzésről mérkőzésre javuló játékkal tudtuk megnyerni a mérkőzéseinket. A Tatabánya ellen a tavalyi kiírásban ugyanettől a csapattól öt góllal kaptunk ki, ebből arra lehet következtetni, hogy csapatunk nagyon jó úton halad, fejlődik és erről az útról továbbra sem szabad letérnünk – mondta Kovács Gábor, a pécsiek edzője.

A csapat tagjai:

Bárány Balázs, Pais Kálmán, Rohr Barnabás, Szommer Erik, Somogyvári Attila, Kis Dániel, Mészáros Erik, Réti Márton, Mayer Balázs, Szászfai Dominik, Ócsárdi Olivér, Kálmán Attila, Temesvári Csanád, Zengei Martin. Edzők: Kovács Gábor és Halmai Csaba

Március 26-án, Nagykanizsán szerepeltek az U 11-es kézilabdázóink. A hat csapatot felvonultató régió döntőt magabiztos játékkal nyerték a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportolói, ezzel bejutottak az országos elődöntőbe. A Pécs és a hazai Nagykanizsa mellett a Siklós, Csurgó, Balatonboglár és a Keszthely együttesei vettek részt a tornán.
– Mindkét csoportmérkőzésünket megnyertük, a Nagykanizsát sok góllal, a Csurgót pedig kimagaslóan jó mérkőzésen vertük meg. Az utóbbi összecsapáson az utolsó öt percben sikerült megfordítanunk az eredményt, amely után a döntőbe jutásért a Balatonboglárral csaptunk össze. Az első helyért a másik baranyai együttessel, a Siklóssal mérkőztünk meg, akiktől a területi döntőn kétszer is kikaptunk, így nagy öröm számunkra, hogy pont a régió döntőben sikerült visszavágnunk – mondta Papp Márk, a csapat edzője.

A csapat tagjai: Jandó Bence, Beck Richárd, Takács Máté, Nagy Zsolt, Bezensek Attila, Zengei Martin, Szabó Simon, Szauer Dániel, Nagy Ákos, Schneider Ákos, Bánfai Attila, Kriksz Róbert, Hoffmann Ákos. Edző: Papp Márk

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő