Újabb visszatérő a PMFC-nél

Befutott a PMFC második téli igazolása is, ráadásul Gajág Gergő személyében régi-új focistát köszönthetnek a szurkolók Újmecsekalján. Rajta kívül egyelőre utánpótlás-játékosokkal töltötte fel a keretet Márton Gábor vezetőedző. Az NB III.-as keret január 15-én megkezdte az edzéseket, 27-én pedig már edzőmeccset játszanak.

Védővel erősített a PMFC: Gajág Gergő Beke Péter után már a második téli szerzemény. A pécsi nevelésű, remek felépítésű 24 éves bekk 2008-ban került a piros-feketék utánpótlásába, és egészen 2014-ig a Mecsekalján futballozott. NB I.-es meccsen ugyan nem kapott szerepet, de a Ligakupában és az NB III.-as PMFC II-ben számítottak rá.
Ezt követte egy év kozármislenyi kitérő (NB III.), majd a SZEOL-hoz igazolt, amivel feljutott a másodosztályba, ahonnan azonban egy év után kiestek. Így egy újabb harmadik ligás félév után költözik haza a Tisza-partról.
– Rettentően jó érzés visszatérni, mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben ez a klub. Itt nevelkedtem, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, és olyan célokért küzdhetünk, amelyek méltóak a PMFC-hez. Bízom benne, hogy sikerül visszajutni a másodosztályba és onnan tovább tudunk építkezni – nyilatkozta az aláírás után Gajág Gergő.

Nem csak az érkezőkről szól azonban ez az időszak, négy játékosnak ugyanis megköszönték a közös munkát. A keret-átalakítás jegyében máshol folytatja Frank Richárd, Füredi Szabolcs, Horváth Péter és Turi Tamás.

Közben a csapat január 15-én, hétfőn megkezdte a felkészülést a március 3-ai tavaszi rajtra. Az első edzésre az időjárás télire váltott, de a rövid havazás csak némiképp befolyásolta a terveket, a keret fél óra bemelegítés és erősítés után a műfű felé vette az irányt.

– A téli leállás, majd újraindulás a bajnokságban egy szükséges rossz. Ez egy kissé monoton és unalmas része a futballnak, de ezt is meg kell csinálni. A következő néhány hétben fizikális, illetve technikai-taktikai szempontból próbáljuk rendbe tenni az együttest, majd szép lassan jönnek az edzőmérkőzések is. Az utolsó egy-két hétben finomhangolunk a bajnokság előtt, márciusban pedig jöhetnek a tétmeccsek, amiket már nagyon várunk – nyilatkozta Márton Gábor vezetőedző.

Az első foglalkozáson ott voltak az új igazolások, de Károly Bálint térdsérülés miatt nem tudott bekapcsolódni. A felkészülés alatt feltűnhetnek még próbajátékosok, valamint utánpótlás-labdarúgók is a pályán. Első körben a szakmai stáb az U17-ből hívott fel három fiatalt, Katona Leventét, Keresztes Barnát és Ulakity Márkot, majd később az U19-ből Csernik Zsombor és Kiss Krisztián csatlakozott a felnőttekhez.

– Ők hosszabb-rövidebb időre feljönnek hozzánk, hogy érezzék, milyen a felnőttfutball. Tehetséges gyerekekről beszélünk, jó híreket kaptunk róluk, ráadásul olyan poszton játszanak, ahol mindig szükség van játékosra. Két-három hetet itt lesznek nálunk, megnézzük, hogy miként bírják az edzésterhelést és bevetjük őket felkészülési mérkőzéseken is – mondta el Márton Gábor.

A piros-feketék szakmai stábja a két igazolás után még nem végzett a keret megerősítésével. Konkrét nevekkel egyelőre nem tudnak szolgálni, de elképzeléseik már vannak a témában – Erősödni mindig kell, de a 2015-ös újrakezdés után eljutottunk egy olyan szintre, hogy nem kell sok új játékost igazolni. Frissíteni és posztra szerződtetni azonban muszáj, bár ez a téli időszakban, a harmadosztályban, elég nehéz. Fellai Józsi kiesése miatt Gajág Gergőre mindenképpen szükségünk volt. Továbbá régi visszatérő Beke Péter is, aki szerintem minőségi segítség lesz. Még egy-két focistát hoznánk, a középpályára, illetve a támadósorba. Már vannak kiszemeltjeink, de a helyzet egyelőre elég képlékeny – árulta el a PMFC vezetőedzője.

Az első edzőmeccset január 27-én, szombaton 14 órától játssza a PMFC a Kecskemét ellen a Stadion utcai műfüves pályán.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés