10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaAz ötödik dönt a bajnoki címről

Az ötödik dönt a bajnoki címről

Vasárnap vett lendületét kihasználva kedd este a Sopron fölényesen nyert a női kosárlabda-bajnoki finálé negyedik párosmérkőzésén, ezzel 2-2-re egyenlített a Pécs 2010-zel szemben. A minden eldöntő 5. mérkőzést pénteken, ismét Pécsett játsszák.

Sopron – Pécs 2010
79-55 (20-12, 17-14, 25-13, 17-16)

Kosárlabda NB I. nők, bajnoki döntő, 4. mérkőzés, Sopron, 1400 néző.

SOPRON: Honti 10, Coleman 12, Holt 16/3, Krivacsevics 9, Tamane 11. Cs.: Horti 7, Németh B. 9, Varga Zs. 3, Fűrész D., Licskai, Szabó F. 2.
Vezetőedző: Székely Norbert.

PÉCS 2010: Iványi 3/3, Fegyverneky 11/3, Quigley 11/3, Nagy-Bujdosó 3/3, Griffin 3. Cs.: Horváth L. 3, Krnjics 6, Raksányi 5/3, Sarok 6, Palusna 2, Keller, Czirják 2
Vezetőedző: Zseljko Dokics.

Az első percekben úgy tűnt, egy meccsre szólt mindössze a soproniak föllángolása, hiszen a finálé negyedik összecsapását ezúttal Iványiék kezdték jobban, a 4. percben már 8-4-re vezettek. Ám hamar kiderült, mégis inkább a legutóbbi forgatókönyv érvényesül: Fegyvernekyék sorra hagyták ki a ziccereket (a pécsi dobóstatisztika most is rendkívül alacsony szinten, 30% alatt maradt…), miközben a túloldalon Holt és Honti is az elejétől remekelt, így az első szünetet jelző duda már nyolcpontos hazai fórnál szólalt meg.

A folytatás nagy harcot és továbbra is folyamatos soproni előnyt hozott, igaz, Quigleyék ekkor még igyekeztek tartani a lépést ellenfelükkel.

Ám a nagyszünet után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a Sopron óriási mentális fölénybe került, hiszen miközben a pécsiek kapkodtak, idegeskedtek, a hazaiak megfontoltan, nyugodtan és ami a legfontosabb, sokkal pontosabban kosaraztak.

Az immár kiütéses soproni sikert láttató végjáték aztán pécsi részről ismét semmi másról nem szólt, mint a kulcsemberek pihentetéséről, no meg némi színjátékról Zseljko Dokics mester részéről, akit a játékvezetők második technikaija után végül ki is küldtek a küzdőtérről.

Az állás a bajnoki fináléban 2-2, a döntés tehát péntekre maradt: 19.15-kor ismét Pécsett dobják föl a labdát. Azon a találkozón, amelyen az előző két-két, igencsak ellentétes összecsapás tükrében csak az a biztos: negyven játékperccel a kezdő sípszó után eldől az idei bajnoki cím sorsa.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő