5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLabdaÚjra nyert a PMFC, sűrűsödik az élmezőny az NB II.-ben

Újra nyert a PMFC, sűrűsödik az élmezőny az NB II.-ben

Nem játszott jól, de nagyot küzdött, és 2-1-re nyert hazai pályán a PMFC a Szolnok ellen.

A PMFC számára az a tétje minden egyes bajnoki mérkőzésének már fordulók óta, hogy képes-e tapadni a tabella első három helyén lévő DVSC–Vasas–Gyirmót trióra. Éppen ezért a Szolnok elleni, ma esti meccsen is szüksége volt a három a pontra Vas László gárdájának.

Az elég gyorsan kiderült, hogy ez a tét nem nyomja túlzottan Futóék vállát, ugyanis alig telt el  perc az összecsapásból, máris vezetett a Pécs. Adamcseket borították fel a tizenhatosan belül, a jogos büntetőt pedig ő maga lőtte a jobb alsóba. A hazai szurkolók a TV előtt ülve elég hamar meg is nyugodhattak, és bár a drukkerek és csapat közti távolság a zárt kapuk miatt meglehetősen nagy volt, mégis átragadt ez a nyugalom a játékosokra. Az első félidő hátralévő részben ugyanis meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtott a PMFC. A Szolnok egy-egy kontrával ráadásul el is jutott Helesfay kapujáig. Még szerencse, hogy a csípős idő ellenére a pécsi hálóőr nem merevedett le, így nem lett nagy baj a vendégek helyzeteiből. Azért a félidő vége felé a Pécs előtt is adódott egy ziccer, Adamcsek azonban hiába állt az üres kapuval szemben, mellé gurított.

Ez a 62. percben bánhatta igazán a Pécs, ugyanis egy véleményes szituáció után büntetőhöz jutott a Szolnok, és ha már megkapta a lehetőséget a vendéggárda az egyenlítésre, élt is azzal. Az igazat megvallva pedig meg is érdemelte ezt a Szolnok – vagy máshonnan szemlélve, a PMFC. A bekapott gól azonban jó hatással volt a hazaiakra, ugyanis a középkezdés után azonnal nagyobb sebességre kapcsoltak. Akadt is néhány lehetősége az idő közben Tihanyival, Tölgyesivel és Bajnerrel frissítő Munkásnak, de a meccs utolsó tíz percére mégis 1-1-gyel fordultak a csapatok. A PMFC számára pedig nagyon fontos lett volna, hogy valahogyan megszerezze a három pontot, főleg, hogy a DVSC idő közben  kikapott Dorogon, a Gyirmót pedig lesimázta a Kaposvárt.

De megint csak bebizonyosodott, hogy a tét nem nyomasztja ezt a pécsi együttest. A 85. percben ugyanis Tihanyi lépett ki egy megcsúsztatott labdával, és a kapuba emelt. Erre pedig már nem volt válasza a Szolnoknak, így a Pécs megszerezte szezonbeli 16. győzelmét is a Merkantil Bank Ligában. Ami azonban ennél is fontosabb: továbbra is életben tartotta esélyét a feljutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére. A hétvégén, Gyirmóton óriási csata vár a PMFC-re, az biztos.

 

PMFC–Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)

Labdarúgó-OTP Bank Liga, 31. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Németh Ádám (Aradi, Kovács II.)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Németh, 88.), Futó, Bartha (Tölgyesi, 58.), Hegedűs (Kónya, 46.) – Geiger (Tihanyi, 58.), Adamcsek (Bajner, 65.). Vezetőedző: Vas László.
Szolnok: Molnár-Farkas – Szekszárdi (Irmes, 46.), Horgosi, Kovács O., Tamás L., Kotula – Rokszin (Bárdos, 72.), Kónya, Tisza – Csirmaz, Novák. Vezetőedző: Csábi József.

Gólok: Adamcsek (5. – 11-esből), Tihanyi (85.), ill.: Novák (62. – 11-esből).

 

További eredmények:

DEAC–Vasas 0-1
Dorog–DVSC 2-0
Kazincbarcika–Szentlőrinc 1-1
Soroksár–Siófok 0-0
Ajka–Szeged 2-2
Békéscsaba–Csákvár 1-1
Győr–Haladás 3-0
Kaposvár–Gyirmót 1-5
Nyíregyháza–Budaörs 5-0

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő