5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaÚjra Pécsett a sakkelit, még lehet nevezni

Újra Pécsett a sakkelit, még lehet nevezni

Immár tizenhatodik alkalommal, ezúttal a Havanna Café-kupáért folyik augusztus 7. és 13. között a hagyományos pécsi nemzetközi sakkverseny.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma ad otthont az augusztus második hétvégéjén Baranya-Sakk Utánpótlásnevelő és Versenyszervező Egyesület által megrendezendő sakkversenynek. A FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség)-viadal A- és B-csoportjában kilencfordulós svájci rendszerben bonyolítják le az összecsapásokat.

A FIDE A-csoportjában első helyet elérő sakkozó fődíja százezer forint, a második hetvenezer, a bronzérmes negyvenezer forintban részesül. A legjobb tizedik az utolsó, aki pénzjutalmat kap, ötezer forint jár majd neki. Különdíjat a legjobb húsz év alatti, a legjobb női, a legjobb hatvan év feletti és a legjobb baranyai versenyző kap. A B-kategóriában az első hat helyezett kap oklevelet, illetve kupákat, különdíjasok itt is lesznek.

Nyílt verseny lévén még lehet nevezni (érvényes versenyengedéllyel) Fülöp Csabánál a [email protected] vagy az [email protected] e-mail címen, de lehetőség van online nevezésre is a www.baranyasakk.hu oldalon.
További információ a versennyel kapcsolatban Fülöp Csabától (+36/30/927-6900) és Ambrus Lajostól (+36/30/851-4224) kérhető.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő