Úszó Hullám-kupa: rang a részvétel

Sorrendben tizenötödik alkalommal rendezik meg Pécsett a Hullám-kupa nemzetközi úszóversenyt. Az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, október 15-én 13 órától kilenc hazai és négy külföldi egyesület 200, tíz évesnél idősebb versenyzője 21 számban áll rajtkőre. Az uszoda ezalatt ugyan zárva tart, de nézőként a nagyközönséget is várják a szervezők.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a PVSE Úszó szakosztálya közös rendezvényére a vendéglátó PVSE-n kívül a baranyai megyeszékhelyről az ANK, a régióból Baja, Bonyhád, Dombóvár, Kaposvár, Komló, Mohács és Szekszárd egyesületeinek versenyzői neveztek. A határon túlról három ország négy városából: Eszékről, Tuzlából, Adáról és Újvidékről érkeznek úszók.

Módosné Iván Lili, a szervezőbizottság vezetője, a PVSE edzője elmondta, hogy a hagyományok, a másfél évtized alatt kialakított kapcsolatok ma is sokat számítanak. A Hullám-kupa – mögötte a pécsi úszósport, az úszóutánpótlás-nevelés – elismertségét és rangját, a szűkebb és tágabb környezetet egyaránt sújtó nehézségek ellenére a fokozott érdeklődés, a jelentkezők nagy száma is igazolja.

Hirdetés

Comments are closed.